Filteren
Merk
Gebruiksvorm
Aandoening
Diersoort
Productsoort

Vliegen

In Nederland kennen we verschillende soorten vliegen, waarvan de zomerwrangvlieg wellicht de meest beruchte is. Vliegen zijn niet alleen vervelend, ze kunnen ook bacteriën verspreiden met alle gevolgen van dien. Zo kunnen vliegen bij runderen zomerwrang verspreiden.

Dazen

Dazen, ook paardenvliegen genoemd, zijn breedgebouwde, snelle vliegen met grote ogen. Vooral de vrouwtjes zuigen bloed bij grote zoogdieren en in enkele gevallen ook bij de mens. Vrijwel meteen nadat ze op de huid neerstrijken bijten ze, wat pijn en/of jeuk geeft. Maar dazen met deze beet ook bacteriële infecties veroorzaken. Dazen zien we vooral veel in kustgebieden. Ze kunnen veel onrust en paniek veroorzaken doordat ze over vrij lange afstanden paarden en ander vee voortjagen. Geen pretje dus die dazen.

Paardenhorzels

Dazen bijten, horzels niet. Horzels kunnen wel parasieten verspreiden. De paardenhorzel legt kleine gele eitjes op de paardenvacht, onder andere op de onderbenen en de hals. Als het paard deze eitjes binnenkrijgt, dan hechten ze zich uiteindelijk vast in de maag. De larven worden met de mest uitgescheiden en ontwikkelen zich dan tot volwassen horzels. Besmette paarden kunnen hierdoor onder meer maagklachten ervaren. De paardenhorzel zorgt vooral bij het leggen van de eitjes voor veel onrust bij paarden.

Runderhorzels

Rondvliegende runderhorzels kunnen paniek bezorgen bij vee en bij paarden. In de weideperiode blijft de schade beperkt tot het rondvliegen van de horzelvlieg met de bijbehorende onrust. In te winter kunnen de larven bij runderen de bekende horzelbulten veroorzaken. Paarden hebben over het algemeen weinig last van deze horzel, buiten de paniek die erdoor kan ontstaan.

Overlast voorkomen

De aanwezigheid van vliegen en insecten hangt sterk af van de grondsoort, de begroeiing en van open water in de omgeving. Hier heb je niet altijd invloed op. Gelukkig zijn er diverse sprays en andere middelen ter bestrijding van en bescherming tegen insecten zoals dazen, steekvliegen, horzels en muggen.

Vliegenspray voor paarden kopen

Ben je op zoek naar een middel voor dat je paard beschermt tegen al deze vliegen en insecten? Dan dan voor een alles-in-één vliegenspray van Audevard. De Flymax Nano Extract Audevard (paard). De innovatieve formule van Flymax Nano Extract combineert plantenextracten voor een optimale werking die tot 2 dagen aanhoudt. Zo blijft je paard goed én lang beschermt tegen dazen, steekvliegen, horzels en muggen.

Service van Dierenapotheek

Ben je op zoek naar een anti-vliegen/insecten middel voor je paard? Dan ben je bij Dierenapotheek op de juiste plek. Ons assortiment vliegensprays (paard) is met zorg samengesteld door ervaren dierenartsen, paraveterinairen en farmaceutisch experts. Kun je bepaald middel niet vinden of heb je een vraag onze producten/service? Neem dan gerust contact op. Wij staan je graag te woord!

Meer leren over paarden en geneesmiddelen, verzorging en meer? Bekijk dan onze kennisbank.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2264 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €59,95

Onze standaard verzendkosten zijn €5,95