Vanwege Hemelvaartsdag worden bestellingen later verzonden

Wat doe je bij een bloeding?

Wat doe je bij een bloeding?

Vergeet niet dat je huisdier pijn heeft en bang is. Bij aanraking kan hij wel eens van zich af gaan krabben en/of bijten.

Bij een slagaderlijke bloeding

Bij een bloeding aan de poten:

Probeer de poot hoger te houden dan de rest van het lichaam. Eventueel kun je een verband aanleggen, maar ga zo snel mogelijk naar je dierenarts.

Bij een bloeding aan het oor:

Is het een flinke wond, dan moet de dierenarts die hechten. Leg het oor plat op de kop, dek de wond af met een gaasje en bind een schone theedoek rondom de kop. Zo blijft het oor op zijn plaats tijdens de rit naar de dierenarts.

Om de oorflap op zijn plaats te houden kun je ook een panty gebruiken door het been eraf en de teen open te knippen. Als je dat over de kop van je hond trekt wordt zijn oor automatisch tegen zijn kop aangedrukt en schudt hij er niet meer mee.

Bij een bloeding aan de neus, voetzolen en staart

Bedek de wond met een steriel gaasje en leg eventueel een verband aan.

Bij een bloedende of gescheurde nagel

Door Nail Safe op de nagel aan te brengen of de nagel in het poeder te dippen stop je het bloeden, desinfecteer je de nagel en verlicht je de pijn.

Je kunt ook een gaasje tegen de nagel drukken en verbinden met Petflex verband. Dit mag je strak aanleggen. Haal het verbandje na 15 minuten er weer af anders knel je de poot af. Is de nagel (gedeeltelijk) gescheurd knip dan het losse stukje nagel af. Als je dit liever niet zelf doet, of het lukt niet, ga er dan mee je dierenarts. Vaak ligt het ‘leven’ door de verwonding bloot. Dit kan een aantal dagen gevoelig zijn en mogelijk geïnfecteerd raken. Maak de nagel iedere dag even schoon en wikkel er indien nodig een verbandje omheen, maar niet te strak!

Eerste graads

Naast een uitwendige bloeding kan je huisdier, bijvoorbeeld na een aanrijding, ook inwendig een bloeding oplopen. Inwendige bloedingen treden meestal op in de borst- en de buikholte. De verschijnselen zoals bleke slijmvliezen, een snelle pols en eventueel shock zie je vaak pas als je huisdier al veel bloed heeft verloren. Vermoed je dat je huisdier een inwendige bloeding heeft, ga dan zo snel mogelijk naar je dierenarts.

Relevante items

Bij verdere vragen zijn wij elke werkdag te bereiken via de chat of via info@dierenapotheek.nl.

Delen
Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 2050 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 49,50

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.