Vanwege Hemelvaartsdag worden bestellingen later verzonden

Hartworm bij honden

Wat is hartworm?

Hartworm (dirofilaria immitis) is een rondworm, waarvan de larven een trektocht maken via het weefsel en de bloedbaan. Het eindstation is het hart en/of de longslagaders. Hartworm wordt overgebracht door muskieten, zoals muggen en zandvliegen, die met de larven van deze parasiet zijn besmet.

Waar komt hartworm voor?

Hartworm komt voor beneden de lijn Parijs-Milaan. De meeste besmettingen komen voor op de Povlakte in Italië en de Rhônedelta in Frankrijk. (bron: esccap.org)

Hoe voorkom je hartworm?

Pipetten, zoals Advantix pipet: tijdens het verblijf in een hartwormgebied behandel je de hond elke 30 dagen met een pipet. Gebruik het middel tot een maand na terugkomst uit het buitenland. Maar: in het water neemt de werking van het pipet af. Is je hond een een echte zwemmer, gebruik dan eens in de twee weken een pipet.Je kunt verschillende middelen toedienen die hartworm voorkomen en bestrijden:

Tabletten, zoals Milbemax tablet: geef een ontwormingstablet op de dag van thuiskomst. Herhaal dit na vier weken. Ben je langer dan een maand weg? Geef je huisdier dan op de 28ste dag van je verblijf een tabletje. Herhaal dit elke maand. Een maand nadat je weer thuis bent, geef je dan het laatste tabletje.

Tekenband, zoals de Scalibor tekenband: de stoffen in de tekenband weren de muggen af. Wel is het verstandig om de tekenband te combineren met een ontwormingspipet of -tablet, voor het geval je huisdier toch door een besmette mug wordt gestoken.

Bij verdere vragen zijn wij elke werkdag te bereiken via de chat of via [email protected].

Delen
Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2130 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.