Hoefverzorging

Een goede hoefverzorging bij een paard is ontzettend belangrijk. Er zijn veel factoren wat er mis kan gaan bij de hoef. Als jouw geliefde paard een hoefprobleem heeft, zal hij veel pijn hebben en niet goed presteren. Dit willen we natuurlijk niet!

Een gezonde hoef

Het is belangrijk om af en toe de hoeven van jouw paard te checken. Maar waar moet je op letten? Een gezond hoef stinkt niet en heeft een egale kleur. Verder bevat de hoef geen scheuren, brokkels of ribbels. Vooral de wand mag niet brokkelen, de zool mag wel iets brokkelig zijn. Dit kan het oude hoorn zijn wat wordt afgestoten, dit is normaal! Een hoef neemt vocht op als hij gezond is. Het hoorn moet er stevig en glad uitzien, dus geen diepe verticale lijnen erin.

  • Goed uitkrabben;
  • Check of je abnormale dingen ziet of ruikt;
  • De hoeven goed invetten;
  • Beweging geven, door te rijden slijten de hoeven op een gezonde en natuurlijke wijze.

Voor het invetten van de hoeven raden wij Profeet Farrier Solution aan, beide van NAF.

Producten

audevard-hoof-biotine-hoeven-paarden

Audevard Hoof Biotine72,25

In mijn mandje
In mijn mandje

 

Hoof Biotine is een mineraalvoer geformuleerd door Audevard Laboratories. Het is ontworpen om paarden nutritionele ondersteuning te bieden voor hun hoefhoorn en vacht, evenals hun manen en staart. Deze formule bevat naast biotine, ook essentiële micronutriënten en vier zorgvuldig geselecteerde plantenextracten. Deze ondersteuning kan nodig zijn als de hoef in slechte staat verkeert, een broze hoornlaag heeft of bij vervorming of kanteling van het hoefbeen.

NAF-profeet-hoof-moist-natural-900g-hoeven-paarden

NAF ProFeet Hoof Moist - Natural23,75

In mijn mandje
In mijn mandje

 

ProFeet van NAF Equine is een supplement welke bijdraagt aan gezonde en sterke hoeven bij uw paard of pony. Het helpt de hoefgroei bevorderen en preventief tegen gebrokkelde of gespleten hoeven. Profeet bevat een combinatie van biotine, methionine, zwavel, zink, vitamine-complexen, mineralen en essentiële vetzuren. Deze zijn niet alleen goed voor de hoeven maar laten de vacht van uw paard glanzen en dragen ook bij aan een gezonde leverfunctie. Deze draagt op zijn beurt weer bij aan een gezonde hoefgroei. Ook te verkrijgen in vloeibare vorm: NAF ProFeet vloeibaar.

Klik hier om ons volledige assortiment in producten voor hoeven te bekijken.

Verwante artikelen:

Spierbevangenheid bij paarden

Paard wassen

Spierpijn bij paarden

Voor vragen zijn wij elke werkdag telefonisch te bereiken of via [email protected].

Delen
Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2276 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.