Kan een hond aardbeien eten?

Aardbeien worden meestal met de zomer geassocieerd. Een gezonde, lekkere snack voor mensen. Is dit voor honden eveneens zo? Met de zomer is het zeker belangrijk om te weten of aardbeien gezond zijn voor je hond. Mag een hond aardbeien eten? Welke voedingsstoffen zitten erin? In wat voor vorm zijn deze gezond voor je hond?

Mag een hond aardbeien eten?

Een hond mag zeker aardbeien eten. Je zult zien dat je hond dit erg lekker vindt. Spoel aardbeien altijd af voordat je deze lekkernij aan je hond verstrekt. Aardbeien bevatten allerlei verschillende voedingsstoffen en vitaminen.

  • Antioxidanten: deze werken ontstekingsremmend en verminderen de kans op bepaalde ziekten. Bovendien verbeteren antioxidanten de oogfuncties van je hond.
  • Foliumzuur: dit is een uitstekende vitamine die van belang is voor de cel- en groei ontwikkeling van je hond.
  • Vezels: deze dragen bij aan een gezonde spijsvertering.

Teveel aardbeien is nooit goed. Een grote hond moet je niet meer dan 2-3 aardbeien geven. Hoewel aardbeien zoet zijn zit er niet veel suiker in (per 100 gram zit er 5 gram suiker in).

Allergisch

Ook honden, kunnen net als mensen, allergisch zijn voor aardbeien. Wanneer je je hond voor de eerste keer een aardbei geeft, verstrek dan eerst een klein stukje. Kenmerken van een allergische reactie zijn:

  • Blaasjes of bultjes op de tong en het gehemelte.
  • Huidirritatie (jeuk) of huidontsteking.

Wanneer je hond deze symptomen krijgt neem dan direct contact op met je dierenarts.

Tot slot

Naast aardbeien zijn er nog meer gezonde soorten fruit. Wanneer je besluit andere soorten fruit aan je hond te geven lees dit dan altijd goed na. Er zijn namelijk ook een aantal soorten fruit die je hond niet mag hebben.

Verstrek je voor de eerste keer fruit, geef dan eerst een klein stukje om te kijken of je hond er niet allergisch voor is. Heeft je hond een allergische reactie neem dan direct contact met je dierenarts op.

Verwante artikelen:

Delen
Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2264 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.