Vanwege Hemelvaartsdag worden bestellingen later verzonden

Het gevaar van eikels, kastanjes en dennenappels

Honden vinden het heerlijk om in de herfst door de bladeren te rennen. Bovendien zijn ze dol op al die leuke speeltjes die in de herfst van de bomen vallen. Het apporteren van eikels, kastanjes en dennenappels is super leuk. Dit is helaas niet zonder gevaar!

Op zoek naar leuke speeltjes voor jouw maatje die wel veilig zijn? Kijk eens naar ons aanbod aan hondenspeeltjes van Nina Ottoson!

Eikels

In met name groene eikels zitten grote hoeveelheden looizuur (tannine), dit is giftig voor je hond. Als je hond teveel looizuur binnenkrijgt dan wordt hij/zij ziek. Een teveel aan looizuur kan zelfs tot nierfalen leiden. Daarnaast hebben eikels door hun vorm een prikkelende, bijtende werking op het darmslijmvlies. Dit zorgt voor hevige buikkrampen, diarree en braken.

Heeft je hond een eikel in zijn geheel doorgeslikt, dan kan dit zelfs voor verstopping zorgen. De eikel sluit dan de darm af waardoor je hond ernstig ziek wordt. Je ziet dan dat je hond geen ontlasting meer heeft, gaat braken en als het lang duurt dat de buik opzwelt. Wanneer er sprake is van verstopping door een eikel, dan kan deze alleen operatief verwijderd worden.

Kastanjes en dennenappels

Kastenjes en dennenappels zijn niet giftig, maar net als eikels, kunnen ze tijdens het spel worden ingeslikt. Ook dit kan verstoppingen in de darmen veroorzaken. Je viervoeter wordt dan erg ziek en ook dan kan alleen met een operatie dit probleem verholpen worden.

Het is dus goed oppassen!

Bij verdere vragen zijn wij elke werkdag te bereiken via de chat of via info@dierenapotheek.nl.

Delen
Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 1896 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 49,50

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons dagelijks mailen, chatten of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.