Vanwege Hemelvaartsdag worden bestellingen later verzonden

Nat eczeem bij je hond

Wat is nat eczeem?

Eczeem is een verzamelnaam voor allerlei vormen van huiduitslag: roodheid, zwelling, rode bultjes, korstjes, jeuk en vochtafscheiding. Bij nat eczeem gaat de hond de jeukende plekken krabben of likken, waardoor er ook ontstekingen kunnen ontstaan. In een paar uur tijd kan er een grote plek ontstaan. Dit noemen we een 'hotspot'. Nat eczeem is niet besmettelijk, wel is het belangrijk om tijdig in te grijpen.

Waar komt nat eczeem voor?

Vaak ontstaat nat eczeem door verkeerde voeding, of door te weinig beweging. Sommige hondenrassen lijken er gevoeliger voor te zijn dan andere. Doordat de huid kapot is, komen er korsten en natte, kale plekken in de vacht. Meestal zitten die plekken op de poten, aan de basis van de oren en achter op de rug.

Hoe voorkom je nat eczeem?

Zorg dat je hond de juiste voeding krijgt en geef hem voldoende beweging. Bacteriën zijn meestal de oorzaak, dus hygiëne is belangrijk: was je hond met de juiste shampoo, zoals Pyoderm. Ook door een voedselallergie kunnen hotspots ontstaan. In dat geval kun je Dermacool 'hotspot' spray gebruiken om de jeuk te verlichten. Om een hotspot goed te verzorgen is er ook een hotspotset spray waarmee je de hotspot schoon kunt houden, desinfecteren en verzorgen.

Relevante items

Bij verdere vragen zijn wij elke werkdag te bereiken via de chat of via info@dierenapotheek.nl.

Delen
Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 1960 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 49,50

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons dagelijks mailen, chatten of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.