Urine opvangen bij je hond

Voor het opvangen van urine bij je hond kun je het beste Uripet gebruiken. Dit is een speciaal ontworpen opvanggootje met daaraan vast een urinebuisje om gemakkelijk urine op te vangen.

Hoe vang ik de urine van mijn hond op?

Plaats het buisje aan het gele gootje en hou dit onder de straal urine. De urine loopt vanzelf in het buisje. Deze kun je dan loskoppelen en afsluiten. Het gootje kun je afspoelen en drogen om opnieuw te gebruiken.

Een andere veel gebruikte methode is het opvangen van urine met een pollepel. Door het lange handvat en een grote schep van de pollepel is het mogelijk om de urine op te vangen. (Het vereist wel enige oefening en niet elke hond vindt het prettig) Zorg ervoor dat de hond eerst iets plast en hou daarna snel de lepel onder de urinestraal. Deze urine wordt de midstream urine genoemd. Door eerst de hond heel iets te laten plassen, worden vuil en bacteriën die in de urineleider zaten weggespoeld. Hierdoor is de midstream urine de 'schoonste' urine. Zorg ervoor dat je de urine in een schoon potje of bakje doet! Gebruik géén jampotjes omdat daar vaak nog resten suiker in achter kunnen blijven. Dit kan het onderzoek onbetrouwbaar maken.

Breng de urine binnen 2 uur naar je dierenarts. Lukt dit niet binnen 2 uur, bewaar de urine dan in de koelkast

Waarom is het belangrijk dat de urine binnen 2 uur bij je dierenarts is?

Als urine langer dan 2 uur heeft gestaan, is de kans groot dat de urinewaardes veranderd zijn. Hierdoor kan er een vals negatieve uitslag uit het urineonderzoek komen.

Verwante artikelen:

Blaasontsteking bij je hond

Blaasgruis bij honden

Mijn hond plast in huis, wat nu?

Voor vragen zijn wij elke werkdag te bereiken via de chat of via [email protected].

Delen
Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2288 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.