Vanwege Hemelvaartsdag worden bestellingen later verzonden

Urine opvangen bij je hond

Voor het opvangen van urine bij je hond kun je het beste Uripet gebruiken. Dit is een opvanggootje met daaraan vast een urinebuisje.

Plaats het buisje aan het gele gootje en hou dit onder de straal urine. De urine loopt vanzelf in het buisje. Deze kun je dan loskoppelen en afsluiten. Het gootje kun je afspoelen en drogen om opnieuw te gebruiken.

Een andere veel gebruikte methode is het opvangen van urine met een pollepel. Door het lange handvat en een grote schep van de pollepel is het mogelijk om de urine op te vangen. (Het vereist wel enige oefening en niet elke hond vindt het prettig) Zorg ervoor dat de hond eerst iets plast en hou daarna snel de lepel onder de urinestraal. Deze urine wordt de midstream urine genoemd. Door eerst de hond heel iets te laten plassen, worden vuil en bacteriën die in de urineleider zaten weggespoeld. Hierdoor is de midstream urine de 'schoonste' urine. Zorg ervoor dat je de urine in een schoon potje of bakje doet! Gebruik géén jampotjes omdat daar vaak nog resten suiker in achter kunnen blijven. Dit kan het onderzoek onbetrouwbaar maken.

Breng de urine binnen 2 uur naar je dierenarts. Lukt dit niet binnen 2 uur, bewaar de urine dan in de koelkast.

Waarom is het belangrijk dat de urine binnen 2 uur bij je dierenarts is?

Als urine langer dan 2 uur heeft gestaan, is de kans groot dat de urinewaardes veranderd zijn. Hierdoor kan er een vals negatieve uitslag uit het urineonderzoek komen.

Bij verdere vragen zijn wij elke werkdag te bereiken via de chat of via info@dierenapotheek.nl.

Delen
Genoemd in dit artikel
Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 1960 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 49,50

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons dagelijks mailen, chatten of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.