Vanwege Hemelvaartsdag worden bestellingen later verzonden

Verharen bij paarden

  • Slecht gebit;
  • Darmstoornissen;
  • Hormonale problemen;
  • Wormen;
  • Mineralengebrek (vooral mangaan, koper en zink);
  • Omega 3-6-9 gebrek.

Hoe kan je een vlotte verharing bevorderen?

De loskomende haren kunnen jouw paard gaan irriteren. Dit wil je uiteraard voorkomen. De belangrijkste tip hiervoor is: borstelen en poetsen! Hierdoor worden alle losse haren verwijderd, en dit scheelt jouw maatje een hoop jeuk. Lees in dit artikel meer over je paard wassen.

Verder is goede voeding heel erg belangrijk in het proces van wisseling van de vacht. En vergeet niet de wormenkuren op peil te houden! Een vitaminepreparaat heeft weinig nut, wat betreft het verharen. Ook een fabel, is dat zonnebloemolie door het voer hierbij zou helpen. Dit heeft wederom weinig nut.

Producten

Met de goede producten kan je je paard uiteraard ook een handje meehelpen in de rui. Bijvoorbeeld om bepaalde mineralen en vetzuren die hierbij belangrijk zijn aan te vullen. Wij raden de volgende producten aan.

NAF Omega Oil

NAF Omega Oil van NAF Equine is een voederolie voor paarden en pony’s. Olie is een bron van energie en vetzuren. NAF Omega Oil geeft langzaam energie vrij zodat het paard de voedingsstoffen zo goed mogelijk kan gebruiken. NAF Omega Oil bevat een mix van eersteklas soja-olie, lijnzaadolie en hennep olie. Deze dragen bij aan de algehele gezondheid van het paard en zorgen voor een glanzende vacht.

Klik hier om dit product op onze website te bekijken.

Grand National Lijnzaadolie

Lijnzaadolie van Grand National ondersteunt de algehele stofwisseling en darmwerking en bevordert het verharingsproces. Deze olie is gemaakt van de koudgeperste zaden van vlas (Linum usitatissimum L.). Dit zorgt ervoor dat belangrijke voedingsstoffen behouden blijven. Daarnaast bevat lijnzaadolie vetzuren en vitaminen A, E en D die belangrijk zijn voor de gezondheid van de vacht en een optimale spijsvertering.

Klik hier om dit product op onze website te bekijken.

PrimeVal Omega 3-6-9

PrimeVal Omega 3-6-9 bevat een uitgebalanceerde combinatie van puur plantaardige vetzuren van de typen 3, 6 en 9. Deze meervoudig onverzadigde vetzuren helpen de huid en vacht in optimale conditie te houden. PrimeVal Omega 3-6-9 ondersteunt effectief bij droge, rode huid. Ook ontzettend geschikt voor veulens en paarden die moeilijk door de rui komen.

Klik hier om dit product op onze website te bekijken.

Delen
Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 2128 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.