Zentonil Advanced – kat
Dit product is niet langer leverbaar. Bekijk ons alternatief Zentonil Advanced - kat

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2273 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €59,95

Onze standaard verzendkosten zijn €5,95

Product informatie

Zentonil Advanced is een aanvullend dieetvoer ter ondersteuning van de leverfunctie in geval van chronische leverinsufficiëntie bij kat en hond. Zentonil Advanced bevat naast microgeïncapsuleerde SAMe ook microgeïncapsuleerde sylibine.

SAMe

SAMe wordt in het lichaam gemaakt uit methionine en adenosine trifosfaat (ATP). Het is zeer belangrijk voor de reinigingsprocessen in de lever en de productie van antioxidanten, zoals glutathion. De concentratie van SAMe in het lichaam wordt gedurende het leven minder en bij bepaalde (lever)aandoeningen is het aanzienlijk verlaagd. SAMe is een zeer effectief bestanddeel om de reinigingsprocessen en de anti-oxidantenproductie te ondersteunen. Het kan zelfs leverweefsel beschermen tegen schadelijke invloeden op de lever (NSAID´s, steroïden). Zentonil Advanced ondersteunt de aanvulling van SAMe wanneer er sprake is van een tekort.

Eigenschappen SAMe

  • Verhoogt de glutathioneconcentratie in de lever
  • Helpt de vloeibaarheid en de structuur van de plasmamembraan te behouden
  • Ondersteunt het normaal functioneren van de levercel

Sylibine

  • Ondersteunt de glutathionesynthese
  • Heeft een directe antioxidatieve werking
  • Helpt de celmembraanstructuur te behouden
  • Helpt de leverregeneratie te onderhouden

Dosering

Aanbevolen toediening Zentonil Advanced 100: 1 tablet per 5 kg lichaamsgewicht per dag

Toediening

Huisdieren met een leverprobleem kunnen met Zentonil Advanced SAMe ondersteund worden. Om het effect te behouden moet dit echter wel op de juiste manier toegediend worden. Omdat SAMe wordt aangetast door het zuur in de maag moet het op de nuchtere maag worden toegediend, liefst enige tijd vóór de maaltijd.

Aanbevolen gebruiksduur: aanvankelijk ten hoogste 6 maanden. Aangeraden wordt om vóór gebruik of vóór verlenging van de gebruiksduur je eigen dierenarts te raadplegen.

Inhoud

30 tabletten

Bijsluiter

Samenstelling

Melkderivaten, derivaten van plantaardige oorsprong (inclusief silibine/fosfolipiden 4,77%), oliën en vetten, mineralen, gisten, verschillende suikers. Eiwitbron: Caseïnaat, Wei-eiwitten. Goed verteerbaar koolhydraat: Lactose, Glucosesiroop.

Analytische bestanddelen

Ruw eiwit 29,2%, Ruwe vezel 19,7%, Totaal suikers 9,0%, Ruwe as 6,86%, Ruw vet 5,06%, Vocht 2,36%, Essentiële vetzuren 2,27%, As onoplosbaar in HCl 1,72%, Natrium 0,874%, Magnesium 0,668%, Calcium 0,019%, Koper 0,00019%.

Additieven

Aminozuren, hun zouten en analogen: S-adenosylmethionine 100 mg per tablet (19,1%), Anti-oxidanten, Technologische additieven, mengsel van smaakstoffen en conserveringsmiddelen.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.