Registreer je dier

Petlook is een door de overheid erkende online databank voor gechipte huisdieren. Hier kun je snel en eenvoudig jouw huisdier registeren én een medisch dossier bijhouden.

Je gechipte huisdier laten registreren

Dierenapotheek adviseert om alle huisdieren die eventueel kunnen ontsnappen, met name katten, te chippen en te registreren. Voor honden is dit zelfs al verplicht in Nederland.

Je kunt je hond of kat laten chippen bij je dierenarts.

Na het chippen wordt het chipnummer genoteerd in het vaccinatieboekje en in het paspoort van jouw huisdier. Dit gebeurt in de vorm van een sticker met een barcode van 15 cijfers (het chipnummer).

Ben je eenmaal in het bezit van een chipnummer? Dan kun je je huisdier snel en eenvoudig registreren via Petlook.

Zo werkt de dierenregistratie van Dierenapotheek.nl via Petlook

Of je nu één of meerdere huisdieren hebt, het registreren en beheren van jouw huisdieren is eenvoudig en snel geregeld via de volgende stappen:

  • Stap 1. Geef aan om wat voor huisdier het gaat (hond, kat of overig)
  • Stap 2. Vul jouw gegevens in (o.a. de naam van je huisdier en je persoonlijke gegevens)
  • Stap 3. Kies een abonnement
  • Stap 4. Maak je profiel compleet (overige gegevens huisdier + medisch dossier)

Meer dieren registreren via Petlook

Je kunt eenvoudig een extra huisdier registreren door in te loggen op je account en vervolgens te kiezen voor 'Huisdier toevoegen'.

Het aantal dieren dat je per account kunt toevoegen is onbeperkt.

Dit kun je doen als je huisdier is vermist

Is jouw maatje vermist? Neem dan contact op met de dierenartsen, dierambulance en dierenasiels bij jou in de buurt. Geef een omschrijving van je hond of kat én geef de chipgegevens door.

Via websites als dierkwijt.nl en chipnummer.nl kunnen zij het chipnummer invoeren, waardoor ze bij jouw gegevens in Petlook uitkomen.

Voor meer tips bij een vermist huisdier kun je het kennisbankartikel 'Huisdier vermist: 10 tips bij een vermiste kat of hond' raadplegen.

Samenwerking Dierenapotheek.nl en Petlook

Via Dierenapotheek kun je eenvoudig en snel je huisdier registeren bij Petlook.

Je kunt jouw eigen data gemakkelijk beheren via 'Mijn Petlook'.

Bij elk huisdier dat je registreert kun je een medisch dossier bijhouden. Dit is handig, omdat je hier belangrijke informatie over inentingen, allergieën of medicijnen in kwijt kunt. Ook kun je hier jouw dierenarts toevoegen.

Is je huisdier vermist en wordt hij door iemand gevonden? Dan kunnen alle dierenasiels, dierenartsen en dierenambulances het medisch dossier inzien. Zo kan direct de juiste zorg geboden worden en ben jij snel weer herenigd met jouw maatje.

Heb je nog vragen over dierenregistratie via Dierenapotheek.nl bij Petlook? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2268 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen