Blijvend gebit van je hond

Het gebit van een hond ziet er heel anders uit als dat van jou en mij. Dat komt omdat honden afstammen van de wolf en gebit nodig hadden om hun prooi te verslinden. Het blijvend gebit van je hond bestaat uit 42 elementen, 12 snijtanden, 4 hoektanden en 26 kiezen. De vorm van het gebit kan er per ras verschillend uitzien door de vorm van de schedel, maar in de basis zijn hondengebitten gelijk.

Melkgebit puppy

Net als bij mensen worden honden geboren zonder tanden en kiezen. Tussen drie en twaalf week na de geboorte komt vervolgens eerst het melkgebit door. Het melkgebit van de hond wisselt naar het blijvende gebit vanaf ongeveer drie tot zeven maanden. In deze periode is het verstandig om jouw pup alvast te laten wennen aan tandverzorging, zo voorkom je later problemen met het verzorgen van de tanden én tandproblemen zelf.

 

Verwante artikelen

Voor vragen zijn wij elke werkdag telefonisch te bereiken of via [email protected].

Delen
Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2264 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.