Vanwege Hemelvaartsdag worden bestellingen later verzonden

Blijvend gebit van je hond

Het blijvend gebit van je hond bestaat uit 42 elementen, 12 snijtanden, 4 hoektanden en 26 kiezen.

Net als bij mensen is het belangrijk het gebit in goede conditie te houden. Om gebitsproblemen te voorkomen is goede gebitsverzorging, zoals tandenpoetsen en het geven van goede gebitsverzorgende voeding van belang.

Het komt wel eens voor dat het wisselen niet goed verloopt en een melktand er niet vanzelf uitvalt. Het is daarom verstandig het gebit van je pup na het wisselen, zo rond de leeftijd van 6 à 7 maanden, door je dierenarts te laten controleren. Je kunt dan tegelijkertijd advies krijgen over de gebitsverzorging van je hond, want het is belangrijk hier al op jonge leeftijd mee te beginnen.

Wanneer je pup zijn blijvende gebit heeft wil je er natuurlijk voor zorgen dat deze in goede conditie blijft, hij moet er tenslotte zijn hele leven mee doen. Wij helpen je hierbij graag een handje.

Voeding pup

Soms is het door omstandigheden niet (meer) mogelijk voor de moederhond om de puppy’s te zogen, hiervoor bestaat Milkodog, een melkvervanger speciaal ontwikkeld voor zogende puppy’s.

Brit Care Puppy Lamb & Rice is afgestemd op de belangrijkste behoefte van een puppy, namelijk groeien. Deze voeding is licht verteerbaar waardoor je pup een optimale verbranding heeft. Bovendien is deze voeding rijk aan calcium om de kans op aandoeningen aan botten en gewrichten te verkleinen.

Verwante artikelen

Bij verdere vragen zijn wij elke werkdag telefonisch te bereiken of via [email protected].

Delen
Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 2092 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.