Vanwege Hemelvaartsdag worden bestellingen later verzonden

Tandenpoetsen bij je hond

80% van de volwassen honden heeft last van gebitsproblemen wat zich kan uiten in een slechte adem, pijn en of tandverlies.

Dit komt doordat er in de bek van nature veel bacteriën aanwezig zijn die samen met voedsel tandplak vormen. Hierdoor verkleurt de tand bruin. Uiteindelijk kan dit leiden tot tandsteenvorming en tandvleesontsteking, waarbij de tanden/kiezen zelfs los kunnen gaan zitten. Behalve het feit dat de hond hier last van heeft, is het ook nog eens schadelijk voor de belangrijke organen (hart, lever, longen, nieren) omdat de bacteriën via de bek in de bloedbaan kunnen komen.

Als tandplak niet dagelijks verwijderd wordt, dan kan tandplak verkalken (net als bij mensen). Verhard tandplak wordt tandsteen genoemd. Tandsteen maakt het oppervlak ruwer waarop weer makkelijker tandplak blijft zitten. Tandsteen kan alleen door de dierenarts of assistent verwijderd worden d.m.v. een gebitsbehandeling. Probeer tandsteen bij jouw viervoeter dus te voorkomen!

Tandplak kun je zelf verwijderen door regelmatig het gebit te poetsen. Tandenpoetsen bij je hond is best een uitdaging. Kies een rustige plek, liefst zonder afleiding en met tijd en geduld kun je van tandenpoetsen bij je hond op een prettige manier een gewoonte maken. Zorg voor een dagelijkse routine en daarbij gaat "jong geleerd is oud gedaan" zeker op.

Er zijn speciale tandenborstels of vingerborstels om het gebit zo makkelijk mogelijk schoon te houden zoals:

Bogadent Ergo Dual Brush - ergonomische tandenborstel

Bogadent Silicone Finger - effectieve vingerborstel

C.E.T. gebitsverzorgingskit - setje met tandenborstel en tandpasta

Voor je huisdier gebruik je geen gewone tandpasta of kindertandpasta. Dit vinden ze niet prettig, waardoor ze het tandenpoetsen niet snel opnieuw zullen toelaten. Voor gewone tandpasta zijn er smakelijke alternatieven zoals:

Bij verdere vragen zijn wij elke werkdag te bereiken via de chat of via [email protected].

Delen
Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 2094 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.