Blijvend gebit van je kat

Het kattengebit verschilt enorm van dat van jou en mij. Katten hadden, voordat ze gedomesticeerd werden, hun gebit nodig om hun prooi te vangen en op te eten. Dat is ook de reden waarom het zo verschilt van het gebit van een mens. Het blijvend gebit van je kat bestaat uit 30 elementen, 12 snijtanden, 4 haaktanden, 14 kiezen.

Melkgebit kitten

Net als mensen worden kittens geboren zonder tanden. Het melkgebit van de kat komt ongeveer twee tot zes week na de geboorte door. Tussen de drie en zes maanden wisselt het melkgebit van de kat zich voor het blijvende gebit. Begin het liefst zo vroeg mogelijk met de gebitsverzorging van jouw kat. Zo went jou kat aan de verzorging en kunnen tandproblemen voorkomen worden. Katten hebben doorgaans vaker last van tandplak en tandsteen, wat met goede tandverzorging deels voorkomen kan worden.

Verwante artikelen

Voor vragen zijn wij elke werkdag telefonisch te bereiken of via [email protected].

Delen
Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2264 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.