Tandenpoetsen bij je kat

Maar liefst twee op de drie katten ouder dan drie jaar heeft last van gebitsproblemen of een slechte adem. Dit komt doordat er in de bek van nature veel bacteriën aanwezig zijn die samen met voedsel tandplak vormen. Hierdoor verkleurt de tand bruin. Uiteindelijk kan dit leiden tot tandsteenvorming en tandvleesontsteking, waarbij de tanden/kiezen zelfs los kunnen gaan zitten. Behalve het feit dat de kat hier last van heeft, is het ook nog eens schadelijk voor de belangrijke organen (hart, lever, longen, nieren) omdat de bacteriën via de bek in de bloedbaan kunnen komen.

Tandplak kun je zelf te lijf gaan door regelmatig het gebit te poetsen, al kan dat bij katten wel een enorme uitdaging zijn.

Hiervoor zijn speciale tandpasta's ontwikkeld zoals de

Ter bestrijding van tandplak en een slechte adem zijn er

Bogadent Anti-Plaque finger

Bogadent Dental Enzyme chips

Bogadent Plaque-stop chips

Vet Aquadent

Indien er echt al sprake is van tandsteen, is de enige manier om daar vanaf te komen een professionele reiniging van het gebit onder narcose.

Tip: Geef je kat een wangmassage

Katten zullen moeten wennen aan de verzorging van hun gebit. Masseer de wangen van de kat met je vingers. Dan verdwijnt de eerste tandplak en de meeste katten vinden het een prettig gevoel. Je kat maakt extra speeksel aan en schadelijke bacteriën in de mond verdwijnen als sneeuw voor de zon. Dat maakt een overstap naar het echte tandenpoetsen een stuk makkelijker!.

Bij verdere vragen zijn wij elke werkdag te bereiken via de chat of via [email protected].

Delen
Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2222 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.