Vanwege Hemelvaartsdag worden bestellingen later verzonden

Gebitsverzorging bij je kat

Wist je dat 2 van de 3 katten ouder dan 3 jaar last hebben van gebitsproblemen?

Gebitsproblemen worden met name veroorzaakt door tandplak en tandsteen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de kans op tandvleesproblemen groter is naarmate je kat ouder wordt. Door dagelijks het gebit van je kat te verzorgen blijft het gebit in goede conditie.

Oorzaak gebitsproblemen

Tandproblemen bij je kat worden vaak veroorzaakt door tandplak. Tandplak is een nauwelijks zichtbaar laagje bestaande uit voedselresten, slijm en bacteriën, dat zich voortdurend op de tanden vormt. Wanneer tandplak niet wordt verwijderd, verkalkt het binnen 24 uur naar tandsteen. Beiden veroorzaken ontstoken tandvlees, dat zich weer kan uitbreiden en op de lange termijn kan leiden tot ernstige klachten. Bijvoorbeeld verlies van tanden en kiezen of zelfs ontstekingen aan vitale organen. Daarom is het belangrijk het gebit van je kat schoon te houden.

Herken je één of meerdere van onderstaande kenmerken bij jouw kat, dan is het verstandig om het gebit te laten controleren bij je dierenarts.

  • slechte adem;
  • verminderde eetlust;
  • bruine aanslag op de tanden;
  • ander gedrag (afstandelijker).

Dagelijkse gebitsverzorging

Iedere dag de tandenpoetsen bij katten blijft in de praktijk voor de meeste baasjes een enorme uitdaging. Speciale voeding of gebitsverzorgende snacks kunnen helpen de opbouw van tandplak bij katten te verminderen. Is het gebit van je kat al aangetast, dan is een gebitsreiniging bij de dierenarts nodig.

Gebitsverzorgende snacks:

Bogadent Enzyme chips fish

Bogadent Enzyme chips vlees

Bogadent Plaque-stop chips fish

Bogadent Plaque-stop chips vlees

Dagelijkse verzorging:

Bogadent Anti plaque finger: een anti-plaque vingertandenborstel

C.E.T. tandpasta: bijzonder smakelijke tandpasta voor je huisdier

Dentisept: klevende tandpasta

Orozyme enzymatische tandpasta

Vet aquadent: een smakelijke vloeistof die aan het drinkwater kan worden toegevoegd ter bestrijding van tandplak, tandsteen en een slechte adem.

Katten zullen moeten wennen aan de verzorging van hun gebit. Masseer de wangen van de kat met je vingers. Dan verdwijnt de eerste tandplak en de meeste katten vinden het een prettig gevoel. Je kat maakt extra speeksel aan en schadelijke bacteriën in de mond verdwijnen als sneeuw voor de zon. Dat maakt een overstap naar het echte tandenpoetsen een stuk makkelijker!.

Hoe kan je de tanden van je kat het beste poetsen? .... lees hier meer

Verwante artikelen

Bij verdere vragen zijn wij elke werkdag te bereiken via de chat of via info@dierenapotheek.nl.

Delen
Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 1960 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 49,50

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons dagelijks mailen, chatten of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.