Vanwege Hemelvaartsdag worden bestellingen later verzonden

De ogen van je huisdier schoonmaken

Gezonde ogen zijn helder, glanzend en vrij van vuil of afscheiding. Traanvocht zorgt ervoor dat vuil op een natuurlijke manier uit het oog wordt afgevoerd. Bij veel honden ontstaat er, door vuil of stof in het oog, in de ooghoeken een korstlaagje. Dit laagje ziet er niet alleen vies uit, maar kan uiteindelijk ook voor problemen zorgen als het niet wordt verwijderd.

Het schoonmaken van het oog

Het beste kun je de binnenste ooghoeken (het behaarde deel, dus niet in het oog zelf!) zachtjes schoonmaken met een droge en schone doek of een watje. Maar je kunt het ook gewoon met je duim en wijsvinger verwijderen.

Traanstrepen

Vaak onstaan door een verhoogde traanproductie of door verstopte traanbuizen donkere strepen onder de ogen. Het teveel aan traanvocht wordt niet meer via de traanbuis richting neus afgevoerd, maar de tranen rollen letterlijk over de wangen van je huisdier. Op de (witte) haren zorgen ze vervolgens voor een bruinverkleuring: de traanstreep.

Het advies is om bij je eigen dierenarts te laten onderzoeken of de oorzaak te verhelpen is door bijvoorbeeld het doorspoelen van de traanbuis. Blijkt dat overmatige productie of gebrekkige afvoer van het traanvocht veroorzaakt wordt door een allergische of erfelijke aanleg, dan kun je de vacht onder de ogen schoon en droog houden met Vetoquinol Care - Eye Care. Zo kun je de vorming van traanstrepen en eventuele huidirritatie voorkomen.

Tip:

Smeer na het schoonmaken een klein beetje vaseline onder het oog waarover het traanvocht naar beneden kan rollen.

Relevante items

Bij verdere vragen zijn wij elke werkdag te bereiken via de chat of via info@dierenapotheek.nl.

Delen
Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 2050 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 49,50

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.