De oren van je huisdier schoonmaken

Hoe maak je de oren van je huisdier schoon?

Laat je huisdier merken dat hij last heeft van zijn oren, door te krabben of met zijn kop te schudden of over de grond of langs meubels te schuren, dan is het belangrijk hier iets aan te doen. De oren zijn vaak niet pijnlijk, maar het te veel aan oorsmeer zorgt voor jeuk en meestal ruikt het ook sterk. Om de oren schoon te maken is het beter om wattenstaafjes te vermijden. Niet alleen omdat je er al vlug te diep mee in het oor gaat maar ook omdat je zo de bloedvaten en klieren stimuleert waardoor er juist meer oorsmeer wordt aangemaakt.

Hoe verwijder je oorsmeer?

Oorsmeer is niet per definitie iets negatiefs. Integendeel zelfs, oorsmeer is juist bedoeld om schadelijke stoffen buiten te houden. Teveel aan oorsmeer kun je met speciale oorreinigingsmiddelen zoals Epiotic, Otoclean of Ear Care verwijderen. Een oorreiniger zorgt ervoor dat vuil- en oorsmeer ophopingen verweken en uit het oor worden verwijderd en heeft het een verzorgende en verzachtende werking.

Bij huisdieren die gevoelig zijn voor oorproblemen is het aan te raden regelmatig (wekelijks of tweewekelijks) de oren en gehoorgangen preventief schoon te maken met een oorreiniger. Zo kun je proberen het ontstaan van oorklachten te voorkomen. Speciaal voor gevoelige oren zijn er de zure oordruppels.

Is je hond een fanatieke zwemmer? Reinig dan de oren direct vóór of ná het zwemmen met de zure oordruppels van Maxani.

Heb je twijfels over oorproblemen bij je huisdier raadpleeg dan je eigen dierenarts. Heb je een vraag over hoe je de producten moet toedienen, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Relevante items

Voor vragen zijn wij elke werkdag telefonisch te bereiken of via [email protected].

Delen
Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2163 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.