Vanwege Hemelvaartsdag worden bestellingen later verzonden

Hond mee in de auto

Veiligheid

Als je je hond meeneemt in de auto dan is het natuurlijk belangrijk dat dit veilig gebeurt. De meeste honden worden echter nog steeds los in de auto vervoerd. Dit kan nogal tot gevaarlijke situaties leiden. Op de achterbank en in de achterbak zijn doorgaans veilige plekken om je hond te laten meereizen. Het beste voor de veiligheid van je hond, jezelf en eventuele medepassagiers is om je hond vast te zetten. Zo voorkom je dat:

  • bij plotseling remmen of een botsing in een zwaar projectiel verandert dat met hoge snelheid naar voren schiet;
  • bij het openen van de portieren je hond zo de weg op kan schieten.

Hoe vervoer je je viervoeter op een veilige manier in de auto?

Op de achterbank kun je je hond vastzetten met de Ruff Rider Roadie™ Basic, een autogordel en wandeltuig in één. Ontwikkelt in samenwerking met dierenartsen en getest in Amerika. Hiermee kun je je hond veilig en comfortabel in de auto vervoeren.

In de bagageruimte van de auto kun je je hond ook veilig vervoeren

  • In een stevige reiskennel: deze plaats je dwars op de rijrichting in de bagageruimte van de auto en wordt tegen de achterkant van de rugleuning vastgezet.
  • Achter een hondenrek: door een deel van de auto af te scheiden met een autorek voorkom je dat je hond bij een aanrijding door de auto naar voren schiet.

Gebruik geen draadkooien of stoffen benches want dit materiaal is bij een aanrijding niet stevig genoeg om je hond te beschermen.

Uit het raam hangen

Honden vinden het vaak lekker om tijdens het rijden hun kop uit het raam te steken. Ook al ziet het er geweldig leuk uit, sta het niet toe. Niet alleen vergroot het de kans op oor- en oogontstekingen, kleinere honden zien soms kans om uit de auto te springen. Levensgevaarlijk!

Regelgeving

Alleen achterblijven in de auto

Laat je hond bij temperaturen van 15 graden en hoger nooit zomaar achter in de auto, want dan raakt hij oververhit. Een auto wordt erg snel warm als de zon erop staat. Uit onderzoek blijkt dat het bij een buitentemperatuur van 21 graden na tien minuten in de auto maar liefst 31 graden wordt, ook in de schaduw. Na een half uur kan dit oplopen tot zelfs veertig graden.

Houd bij het parkeren ook rekening met het draaien van de zon, een schaduwplek kan heel snel in een plek in de volle zon veranderen.

Zie je ergens een oververhitte hond in een afgesloten auto, bel dan direct de politie.

Relevante items

Bij verdere vragen zijn wij elke werkdag te bereiken via de chat of via info@dierenapotheek.nl.

Delen
Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 2080 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.