Tips om je kat te vervoeren in een reisbench

Lekker je kat mee op vakantie of een tripje naar de dierenarts, elke kat moet zo nu en dan wel eens mee in de reisbench. De ene kat vindt dit leuker als de ander en het is dus niet vanzelfsprekend at jouw kat mee wil in een bench. Jouw viervoeter is niet te vinden of schiet er vandoor zodra de bench in zicht komt, voor katteneigenaren zijn dit bekende taferelen. Daarom bieden wij een aantal tips die de reis in een reismand voor jouw kat aangenamer en minder stressvol maken.

Zo maak je de kattenvervoersbox een veilige plek voor je kat

Bouw het reizen met de reismand voor je kat rustig op. Dit beperkt de stress voor jouw maatje en zorgt er op termijn voor dat jouw kat geen enkel probleem heeft met reizen. Gebruik de volgende tips om het reizen op te bouwen.

  • Zet de reisbench in de woonkamer. Door de reisbench deel uit te laten maken van het dagelijks leven van de kat voorkom je veel stress.or de reisbench deel uit te laten maken van het dagelijks leven van de kat voorkom je veel stress.
  • Leg een zacht dekentje in de reismand zo kan je kat lekker slapen in de reismand. De geur van je kat blijft in de reismand waardoor het een ‘eigen’ plekje van je kat word.
  • Voer je kat af en toe in de reisbench. Zo krijgt je kat positieve associaties bij de bench en zal je maatje een volgende keer makkelijker in de reisbench gaan.
  • Wanneer je kat comfortabel is met de reisbench en hier af en toe lekker in ligt, kun je de bench af en toe even dicht doen. Blijft je kat rustig? Dan kun je een beloning geven en steeds een beetje langer wachten.
  • Als je kat wat langer in de kattenbox kan liggen kun je voorzichtig beginnen met vervoeren. Hierbij geld ook: met kleine stukjes beginnen en langzaam toewerken naar grotere afstanden.
  • Spray dertig minuten voor vertrek Feliway Spray in de kattenvervoersbox, deze spray bevat rustgevende feromonen die de stress van katten verminderen. Eventueel kun je ook een van onze rustgevende supplementen geven om de stress voor jouw maatje te verminderen.
Feliway Classic Spray

Feliway Classic Spray15,95

In mijn mandje
In mijn mandje
Puur-calm-stress-hond-kat-paard

Puur Calm28,25

In mijn mandje
In mijn mandje
beaphar-catcomfort-kalmerende-spray-kat-30-ml

Beaphar CatComfort Kalmerende Spray18,85

In mijn mandje
In mijn mandje

 

Hoe groot moet de reismand van mijn kat zijn?

In een reismand moet je kat kunnen staan, liggen en zich om kunnen draaien. Meer ruimte is niet nodig, sterker nog, meer ruimte maakt de reis voor de kat alleen maar ongemakkelijker doordat jouw viervoeter rondgeslingerd wordt tijdens de autorit. De juiste grootte van een kattenvervoersbox is daarom één tot anderhalf keer zo groot als jouw kat. Meet voor de aankoop jouw kat op, zo weet je zeker dat je de juiste bench vindt voor je kat.

Wat voor kattenvervoersboxen zijn er?

Naast de grootte van de bench voor je kat is ook het materiaal belangrijk. De verschillende soorten reisbench voor katten vindt je hieronder:

  • Harde, plastic reisbench. Deze bench is geschikt voor regelmatige of langere autoritten. In de auto kan deze vastgezet worden in de gordel en in huis kan deze bench ook dienst doen als extra slaapplek of holletje voor je kat.
  • Zachte kattenreismand. Deze bench is geschikt om je kat mee te vervoeren tijdens vluchten. Zo kan de bench meegevormd worden terwijl jouw kat tussen je voeten ligt in het vliegtuig. Zolang je er maar voor zorgt dat er genoeg ruimte over is om te kunnen staan, liggen en omdraaien!
  • Kartonnen kattenvervoersbox. Deze goedkope optie is geschikt voor korte ritjes naar de dierenarts. Zorg ervoor dat er genoeg luchtgaten in de box zitten én de box het gewicht van jouw maatje kan houden.
  • Kattenrugzak. Wandelen met je kat? Dan is de kattenrugzak een goede optie. Zo kan je jouw kat comfortabel de omgeving laten zien.

Tot slot

Je wilt je kat het liefst met zo min mogelijk stress vervoeren, helemaal wanneer jouw maatje meegaat op vakantie. Goede voorbereiding is daarom erg belangrijk. Houdt bij vakanties ook rekening met het chippen van je kat, dierenartsen in de regio van bestemming en faciliteiten voor jouw maatje. Heb je vragen over het vervoeren van je kat? Laat het ons weten of plan een gesprek met je dierenarts.

Verwante artikelen

Vakantiechecklist voor je huisdier

Stress en angst bij katten

Kattenkruid - Catnip

Voor vragen zijn wij elke werkdag telefonisch te bereiken of via [email protected].

Delen
Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2273 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.