Vanwege Hemelvaartsdag worden bestellingen later verzonden

Vossenlintworm bij katten en honden

Wat is de vossenlintworm?

De vossenlintworm leeft in de darmen en is 1 tot 4 mm lang. De vos is de eindgastheer, maar ook honden en katten kunnen eindgastheer zijn. De vossenlintworm is niet zozeer gevaarlijk voor je hond of kat, maar wel voor de mens. Is je huisdier besmet met de lintworm, dan komen er eitjes in de ontlasting. Kom je als mens hiermee in aanraking, dan kunnen de larven (blaaswormen) ernstige leverschade veroorzaken.

Waar komt de vossenlintworm voor?

Het grootste gebied waar de vossenlintworm voorkomt is Midden- en Oost-Europa, maar ook in Zuid-Limburg en Oost-Groningen komt de vossenlintworm voor.

Hoe voorkom je vossenlintworm?

Het meest effectief zijn de tabletten van Milbemax zoals Milbemax Kat of Milbemax Hond : geef na terugkomst van vakantie een tablet op de dag van thuiskomst en herhaal dit na een maand. Indien je langer dan 28 dagen weg bent, start dan op dag 28. Herhaal dit elke maand. Een maand nadat je weer thuis bent, geef je het laatste tabletje.

Bij verdere vragen zijn wij elke werkdag te bereiken via de chat of via [email protected].

Delen
Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 2094 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.