Vossenlintworm bij katten en honden

Wat is de vossenlintworm?

De vossenlintworm is een wormsoort die leeft in de darmen en is 1 tot 4 mm lang. De vos is de eindgastheer, maar ook honden en katten kunnen eindgastheer zijn. De vossenlintworm is niet zozeer gevaarlijk voor je hond of kat, maar wel voor de mens. Is je huisdier besmet met de lintworm, dan komen er eitjes in de ontlasting. Kom je als mens hiermee in aanraking, dan kunnen de larven (blaaswormen) ernstige leverschade of problemen bij de longen en hersenen veroorzaken.

Waar komt de vossenlintworm voor?

Het grootste gebied waar de vossenlintworm voorkomt is Midden- en Oost-Europa, maar ook in Zuid-Limburg en Oost-Groningen komt de vossenlintworm voor. De kans op besmetting van de vossenlintworm is in Nederland erg klein.

Hoe voorkom je vossenlintworm?

Zoals de naam van de vossenlintworm al suggereert is de vos de gastheer van deze wormsoort. Besmetting kan worden voorkomen door jouw maatje uit de buurt van vossen en hun uitwerpselen te houden. Ontworm jouw huisdier regelmatig met een goed ontwormingsmiddel zoals Milbactor of Milbemax. Om te voorkomen dat je zelf besmet wordt is het raadzaam om bij het werken in aarde handschoenen te dragen en na het werk de handen grondig te wassen.

Milbactor-Ontwormingstabletten-strip

Milbactor Grote Hond 4 Tabletten18,95

In mijn mandje
In mijn mandje
Milbemax-kat-kitten-ontwormingskuur-lintworm-spoelworm-ontworming

Milbemax Kat5,50

In mijn mandje
In mijn mandje

 

Verwante artikelen:

Delen
Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2276 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.