Filteren
Merk
Gebruiksvorm
Aandoening
Diersoort
Productsoort
Kennisbank

Vraag, advies of hulp nodig? Kies het onderwerp waar je vraag over gaat. Kom je er niet uit, neem dan contact met ons op.

Overgewicht bij je hond voorkomen

Net zoals bij mensen krijgt overgewicht bij honden steeds meer de overhand. Wist jij dat de levensverwachting van een hond die te zwaar is, gemiddeld twee jaar korter is?

Ook als je hond geen tekenen van overgewicht toont is het goed om het gewicht regelmatig te controleren om er zeker van te zijn dat jouw huisdier op zijn ideale gewicht blijft. Ga eens langs bij je eigen dierenarts voor een gewichtscontrole, deze is is vaak gratis. Lees meer over het voorkomen van overgewicht bij je hond…

Ontwormen op maat

Vanaf jonge leeftijd lopen honden en katten het risico om met wormen besmet te raken. Ontwormen is niet alleen belangrijk voor de gezondheid van je hond of kat, ook mensen kunnen besmet raken en zeer ernstig ziek worden. Dus ook voor de volksgezondheid en het verminderen van de besmetting van de omgeving is het ontwormen van onze huisdieren ontzettend belangrijk.Lees hier verder over ontwormen op maat…

Luchtwegen van het paard

Gezonde luchtwegen zijn een belangrijke voorwaarde voor een gezond paard. Het minder goed functioneren van de luchtwegen van een paard heeft namelijk direct invloed op het prestatie- en uithoudingsvermogen van het paard. Hoesten doet elk paard wel eens, dat is zeker niet vreemd. Maar wanneer moet je wel actie ondernemen of ondersteunen met middelen om van zijn hoest af te komen? Je leest het in dit artikel.Lees hier verder over de luchtwegen van je paard…

Maag en darmen

AST Farma heeft verschillende medicijnen en supplementen ter ondersteuning van de spijsvertering. Zo is er voor honden en katten Finidiar, Laxatract en Laxapast. Finidiar helpt de ontlasting dikker te maken en is er ook voor paarden. Laxatract stimuleert de darmpassage en zorgt voor een zachte darminhoud. Lax-A-Past kan ingezet worden bij katten met haarballen. Voor konijnen, knaagdieren, vogels en bijzondere dieren is er cisaral en metocloral drops. Cisaral drops bevorderen de maaglediging en Metocloral drops dienen ter voorkomen van braken en braakneigingen.

Alvleesklier

Zymoral pancreaspoeder helpt tegen alvleesklierproblemen bij honden en katten. Het voedingssupplement ondersteunt het dier met pancreatitis. Zymoral zet je in naast een licht verteerbaar dieet.

Ogen

Voor de verzorging van de ogen heeft AST Farma ook verschillende producten. Ophtosan Oogzalf heeft een verzachtende, verzorgende en beschermende werking voor het hoornvlies en is geschikt voor honden en katten. Lacriforte kan dieren helpen bij droge ogen en kan ook gebruikt worden voor het reinigen van de ogen en verwijdering van traanstrepen.

Pijnstiller

Carprofen drops is een vloeibare pijnstiller voor konijnen, knaagdieren, vogels en terrariumdieren.

Gebit

Dentisept tandpasta is een klevende tandpasta voor honden en katten. Het helpt tandplak tegen te gaan en ondersteunt bij het herstel van ontstoken tandvlees.

Oren

De oren van dieren hebben soms ook extra verzorging nodig. Dit kan zijn vanwege oormijt of vanwege viezigheid in het oor. Tegen oormijt is er Otimectin. Deze oorgel is geschikt voor katten met oormijt. Daarnaast zijn er verschillende oorreinigers waaronder, Monoclean oorreiniger, Ast oorreiniger en Otoprof oorspoeling. Als de oren van je dier ook geprikkeld en rood zijn, kunnen de oordruppels van Dermiel uitkomst bieden.

Luchtwegen

Bronchofort Hoestsiroop heeft een verzachtende invloed op de luchtwegen van honden, katten en paarden.

Wormmiddel

Ast Farma heeft ook ontwormingsmiddelen voor konijnen, knaagdieren, vogels en bijzondere dieren. Zo is Fenbendrops een wormmiddel werkzaam tegen giardia en long-, rond-, lint- en luchtpijpwormen. Het wordt bij konijnen gebruikt voor de behandeling van E. cuniculi. Iverquantel drops is een ontwormmiddel voor de behandeling van wormen bij terrariumdieren, kooi- en volièrevogels, duiven en kleine knaagdieren.

Huid

De huid van honden en katten heeft verzorging nodig, bijvoorbeeld als de huid geprikkeld is. Producten met honing kunnen de beschadigde huid ondersteunen. Dermiel huidspray ondersteunt de genezing van de huid, bijvoorbeeld bij wondjes. Dermiel Pads zijn steriele wondbedekkers met honing. Deze pads zorgen voor een vochtige wondomgeving en zorgen ervoor dat er geen verkleving met de wond plaatsvindt. Voor de verlichting bij kriebels en een geprikkelde huid bij honden, paarden en boerderijdieren kan DCP Poederspray helpen. Konijnen, knaagdieren, pluimvee en postduiven kunnen last krijgen van infecties met vliegenlarven (maden). Nomyiasis Anti-Myiasis spray helpt bij het tegengaan van infecties met vliegenlarven of vliegeneitjes. Als jouw vogel last heeft van mijten, luizen of teken kan Noinsect Spray helpen om deze beestjes tegen te gaan. Tenslotte kun je met Prepusol de voorhuid van de reu reinigen en verzorgen.

Gewrichten

Arthrilone is een supplement ter ondersteuning van de gewrichtsfunctie en de opbouw en het onderhoud van een gezond beenderstelsel. Het is geschikt voor jonge en volwassen honden.

Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2222 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2222 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €59,95

Onze standaard verzendkosten zijn €5,95