Dermiel Pad

Merk: Dermiel

Dermiel Pad

Merk: Dermiel

steriele wondbedekkers

55,64

Levertijd:

Bij aankoop van dit product ontvang je 55 Buddycoins!

Op voorraad

Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 1861 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €49,50

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €49,50

Onze standaard verzendkosten zijn €3,95

Product informatie

Dermiel Pads van AST Pharma zijn steriele wondbedekkers met honing die bestaan uit gaas welke geïmpregneerd is met een kleine hoeveelheid vloeistof zodat er een vochtige wondomgeving ontstaat. Deze vloeistof is gemaakt op basis van honing en glycerol. De coating op de Dermiel Pad zorgt ervoor dat er geen verkleving met de wond plaatsvindt. Deze coating is doorlatend waardoor wondvocht geabsorbeerd kan worden door het gaas. Dermiel Pads zijn geschikt voor het afdekken van oppervlakkige wonden. Een doosje Dermiel Pads bevat 10 wondbedekkers.

Honing

Door de combinatie van een hoog suikergehalte, enzymen en een lage pH-waarde heeft honing een helende werking. Wanneer de enzymen in het bijenproduct in contact komen met het wondvocht produceren ze een kleine hoeveelheid waterstofperoxide. Deze dosis is te klein om schade aan te richten aan de wond of huid maar het is genoeg om bacteriën te doden. Enzymen werken in op de suikers waardoor er een zuur milieu ontstaat waarin bacteriën niet kunnen overleven. Daarnaast helpt een lage pH-waarde bij het versterken van de huid. Honing heeft een helende werking maar is geen vervanger van een antibioticum.

Gebruik

Reinig indien nodig de wond met een daarvoor geschikt middel. Neem het gaasje uit de verpakking en spreidt deze uit over de wond. Zet de wondpad vast met zelfklevend poreus tape of verbandgaas. Vervang de Dermiel Pad na maximaal twee dagen door een nieuwe pad.

Afmeting

Een Dermiel wondpad is 10 x 10 cm groot.