Inhalatiesysteem AeroKat

Inhalatiesysteem AeroKat

Hulpmiddel voor de inhalatie van medicijnen bij katten met ademhalingsproblemen, waaronder chronische bronchitis of astma.

84,99

Niet op voorraad

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2276 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €59,95

Onze standaard verzendkosten zijn €5,95

Product informatie

Voor katten met ademhalingsproblemen zijn medicijnen erg belangrijk om alles uit het leven te halen. De AeroKat geeft effectief resultaat met een lagere dosis medicijnen. Dit betekent minder bijwerkingen voor de kat, en eenvoudiger toe te dienen voor baasjes. AeroKat Inhalatiesysteem is een speciaal hulpmiddel voor de inhalatie van MDI (puffer) medicatie. Het (aerosol)masker wordt gebruikt met een doseer(aerosol), zodat de toediening van de medicijnen uit de MDI (puffer) aan de longen gemakkelijker gaat. De medicatie wordt in de kamer gepuft. De kleine omvang van de kamer van het inhalatiesysteem en het lage weerstand ventiel van AeroKat zorgt voor een optimale opname van de puffer in de kleine luchtwegen. Vervolgens ademt jouw kat dit in via het masker. Dit hulpmiddel wordt toegepast bij verschillende aandoeningen aan de luchtwegen, waaronder chronische bronchitis of astma.

Eigenschappen 

  • Het masker vergemakkelijkt en verbetert het toedienen van MDI medicatie;
  • Gerichte behandeling rechtstreeks naar de longen;
  • Kan gebruikt worden met alle types van inhalators (MDI);
  • De groene Flow-Vu indicator geeft bevestiging dat de kat de medicatie inademt;
  • Gerichte behandeling naar de longen, waardoor een kat minder last heeft van bijwerkingen van andere pillen of drankjes.

Gebruik

Plaats de inhalator (MDI) in het inhalatiesysteem. Dit hulpmiddel wordt geleverd zonder puffer, deze dient zelf bij de dierenarts verkregen te worden. Puf de medicatie in de kamer voordat je het masker bij het dier aanbrengt. Dit helpt te voorkomen dat de kat opschrikt door het geluid. Dien één trekje per keer toe. Als een tweede trekje nodig is, wacht dan altijd 30 seconden voordat je kat het toegediend krijgt.

Inhoud 

De AeroKat wordt geleverd met twee maskers in maat klein (tot 4,5 kg) en medium (boven 4,5 kg).

Tip van de dierenarts

Uitleg over het gebruiken van het Aerokat inhalatiesysteem