Losecosan Omeprazol 20mg 14TB
Losecosan Omeprazol 20mg 14TB

geneesmiddel is niet geregistreerd voor gebruik bij dieren maar wordt in toenemende mate door dierenartsen voorgeschreven

15,55

Levertijd:

Bij aankoop van dit product ontvang je 15 Buddycoins!

Op voorraad

Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 1851 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €49,50

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €49,50

Onze standaard verzendkosten zijn €3,95

Product informatie

Dit geneesmiddel is niet geregistreerd voor gebruik bij dieren maar wordt in toenemende mate door dierenartsen voorgeschreven voor gebruik bij honden en katten en al ruim 20 jaar in handboeken vermeld. Losecosan 20 mg bevat het werkzame bestanddeel omeprazol. Het behoort tot de geneesmiddelengroep die ‘protonpompremmers’ wordt genoemd. Dit middel werkt door de hoeveelheid zuur die in de maag aangemaakt wordt te verminderen.

Bij de hond wordt Losecosan 20 mg gebruikt bij slokdarmontstekingen,  ( al of niet chronische) maagontstekingen, maagzweren, maagtumoren en/of bij slechte eetlust of braken door chronische nierziekte. Omeprazol wordt veelal voorgeschreven indien al of niet langdurig gebruik van ontstekingsremmers (NSAID’s ) voor b.v. pijn- of artrose klachten geïndiceerd is.

Dosering

De meest geadviseerde dosering is 0,5 – 1 mg/kg eenmaal daags. Sommige dierenarts-specialisten adviseren voor een goede maagzuurremming een veel hogere dosering : 1,5 – 2,6 mg/kg eenmaal daags.

Het algemene advies is om als het binnen twee weken goed werkt, de behandeling met omeprazol tenminste zes weken voort te zetten. Daarna kunt u stoppen (eventueel afbouwen) en dan een week afwachten (kortdurende verslechtering van de symptomen kan optreden).

Dierenapotheek.nl gaat er van uit dat u de behandeling altijd in overleg met uw eigen dierenarts uitvoert omdat dit geneesmiddel niet officieel geregistreerd is voor gebruik bij dieren.

 

 

Bijsluiter

Dit geneesmiddel is niet geregistreerd voor gebruik bij dieren. Behandeling van uw hond met Losecosan gebeurt op eigen risico (zie ook Productinformatie).

pdf Download bijsluiter

 

Tip van de dierenarts

Als omeprazol wordt gegeven voor de behandeling van maagzweren is de gebruikelijke dosering 2x per dag 0.5 – 1 mg/kg , met een maximum van 40 mg per dag. Als het wordt gegeven ter voorkoming van maag-, darm-, of slokdarmproblemen wordt omeprazol 1x per dag 0.5 – 1 mg/kg gegeven, met een maximum van 20 mg per dag.

Bij verminderde leverfunctie kan een lagere dosering dan de standaarddosering voldoende effect hebben. Bij verminderde nierfunctie hoeft de dosering niet te worden aangepast.

( Bron : Apotheek faculteit Diergeneeskunde )