Losecosan Omeprazol 20mg 14TB
Losecosan Omeprazol 20mg 14TB

Omeprazol is een maagzuurremmer voor mensen, maar wordt door dierenartsen ook voorgeschreven voor honden en katten. Omeprazol is niet geregistreerd voor gebruik bij dieren maar wordt dus wel in toenemende mate door dierenartsen voorgeschreven

11,95

Levertijd:

Bij aankoop van dit product ontvang je 11 Buddycoins!

Op voorraad

Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 1958 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €49,50

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €49,50

Onze standaard verzendkosten zijn €3,95

Product informatie

Losecosan omeprazol is een humaan medicijn die ook door dierenartsen wordt voorgeschreven bij onze honden en katten. Losecosan 20 mg bevat het uitgebreide bestanddeel omeprazol. Het behoort tot de geneesmiddelengroep die ‘protonpompremmers’ worden genoemd. Dit zijn krachtige maagzuurremmers. Ze geven een snellere genezing van maag- en darmzweren dan andere medicijnen die maagzuur remmen. Dierenartsen schrijven het ook voor bij slokdarmontsteking, maagontsteking (gastritis) en bij slechte eetlust of braken door chronische nierziekte.

Doseren

De meest gebruikelijke dosering is 0,5 – 1 mg/kg een dag. Sommige dierenarts-specialisten adviseren voor een goede 2,6 mg/kg eenmaal daags.

Algemene advies: Als het medicijn binnen twee weken goed werkt, de behandeling met omeprazol minstens zes weken blijven geven

Daarna kunt u stoppen (eventueel afbouwen) en dan een week afwachten (kortdurende verslechtering van de symptomen kan optreden).

Dierenapotheek.nl gaat er van uit dat u de behandeling altijd in overleg met uw eigen procedures (dierenarts) begint omdat dit niet officieel geregistreerd is voor gebruik bij dieren.

Bijsluiter

Dit is niet geregistreerd voor gebruik bij dieren. Behandeling van uw hond met Losecosan gebeurt op eigen risico (zie ook Productinformatie).

pdf Bijsluiter downloaden

Tip van de dierenarts

Als omeprazol wordt gegeven voor de behandeling van maagzweren is de gebruikelijke dosering van 2x per dag 0,5 – 1 mg/kg , met een maximum van 40 mg per dag. Als gegeven ter voorkoming van maag-, darm-, van slokdarmproblemen wordt omeprazol 1x per dag 0,5 – 1 mg/kg, met een maximum van 20 mg per dag.

Bij de hefboomfunctie kan een lagere dosering dan standaarddosering voldoende effect hebben. Bij nierfunctie worden niet te aangepast.

( Bron : Apotheek faculteit Diergeneeskunde )