Losecosan Omeprazol 20mg 14TB

Merk: Bayer

Losecosan Omeprazol 20mg 14TB

Merk: Bayer

Maagzuurremmer

14,95

Niet op voorraad

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2276 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €59,95

Onze standaard verzendkosten zijn €5,95

Product informatie

Omeprazol is een maagzuurremmer.  Het is een medicijn voor mensen, maar dierenartsen schrijven het ook veel voor bij honden en katten. Omeprazol is net als lansoprazol en pantoprazol een zogenaamde protonpompremmer. Dit zijn krachtige maagzuurremmers. Ze geven een snellere genezing van maag- en darmzweren dan andere medicijnen die maagzuur remmen. Dierenartsen schrijven het ook voor bij slokdarmontsteking, maagontsteking (gastritis) en bij slechte eetlust of braken door chronische nierziekte.

Dosering

De dosering van omeprazol varieert nogal. Een veel gebruikte dosering bij de hond is 1 maal daags 0,5-1 mg/kg. Maar volgens sommige dierenarts-specialisten heb je voor een goede maagzuurremming een veel hogere dosering nodig: 1,5-2,6 mg/kg per dag. We weten inmiddels dat bij katten een 2 maal daags dosering beter werkt dan 1 maal daags.

Algemeen advies: Als het medicijn binnen twee weken goed werkt, dan de behandeling met omeprazol minstens zes weken blijven geven

Daarna kunt u stoppen (eventueel afbouwen) en dan een week afwachten (kortdurende verslechtering van de symptomen kan optreden).

Inhoud

14 tabletten

Dierenapotheek.nl gaat er van uit dat u de behandeling altijd in overleg met uw eigen procedures (dierenarts) begint omdat dit niet officieel geregistreerd is voor gebruik bij dieren.

Bijsluiter

Dit is niet geregistreerd voor gebruik bij dieren. Behandeling van uw hond met Losecosan gebeurt op eigen risico (zie ook Productinformatie).

pdf Bijsluiter downloaden

Tip van de dierenarts

Als omeprazol wordt gegeven voor de behandeling van maagzweren, is de gebruikelijke dosering van 2x per dag 0,5 – 1 mg/kg , met een maximum van 40 mg per dag. Als deze gegeven worden ter voorkoming van maag-, darm-, slokdarmproblemen, wordt omeprazol 1x per dag 0,5 – 1 mg/kg, met een maximum van 20 mg per dag.

Bij de hefboomfunctie kan een lagere dosering dan standaarddosering voldoende effect hebben. Bij nierfunctie worden niet te aangepast.

( Bron : Apotheek faculteit Diergeneeskunde )

Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.