Vanwege Hemelvaartsdag worden bestellingen later verzonden

Gebitsverzorging bij je knaagdier

Knaagdieren heten niet voor niets knaagdieren. Als ze niet kunnen knagen, dan leidt dit zeker tot problemen. Die variëren van gebitsproblemen tot maag- en darmproblemen. Ook het gedrag kan veranderen, bijvoorbeeld als de behoefte aan knagen tot uiting komt in het bijten op de tralies.

Tanden en kiezen

De tanden en kiezen van konijnen en knaagdieren groeien hun hele leven door. De snijtanden groeien maar liefst 2 tot 2,4 millimeter per week. Door het kauwen op ruwvoer maalt een konijn het voer. Hierdoor slijt het gebit op een natuurlijke manier. Daarom is knabbelen voor knaagdieren en konijnen zo belangrijk: het voorkomt dat de tanden te lang worden en zorgt voor normale slijtage.

Wanneer naar de dierenarts?

Door een verkeerde stand van de tanden en kiezen, of door verkeerde voeding kunnen gebitsproblemen ontstaan. Knaagdieren en konijnen moeten altijd blijven eten, om de maag en darmen goed hun werk te kunnen laten doen. Stopt je dier met eten, maar zie je dat hij wel interesse heeft in het voer? Wacht niet te lang en ga meteen naar je eigen dierenarts. Dan is er beslist iets aan de hand. Zo kunnen bijvoorbeeld haken op de kiezen zitten, die pijn veroorzaken. Een dierenarts kan dit ongemak snel verhelpen.

Hoe voorkom je gebitsproblemen?

Delen
Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 2092 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.