Hoe verminder je stress – angst bij je huisdier?

Stress bij huisdieren is een van belangrijkste oorzaken van ongewenst gedrag bij honden en katten. Kortdurende stress is niet schadelijk, maar wanneer een stressvolle situatie langer duurt (chronische stress) dan raakt het reactie vermogen van het lichaam uitgeput. Je huisdier kan zich dan niet meer goed aanpassen en gaat ongewenst gedrag vertonen.

Gelukkig zijn er middelen die je aan je huisdier kunt geven ter ondersteuning bij stressvolle situaties. Deze middelen helpen de angst van je hond of kat te verminderen en maken het makkelijker om in stressvolle situaties rustiger te blijven. Echter voor sommige gedragingen is het probleem niet op te lossen met rustgevende middelen en is ook een vorm van gedragstherapie noodzakelijk. Op www.tinleygedragstherapievoordieren.nl lees je hier meer over.

Middelen ter ondersteuning bij stressvolle situaties

Adaptil Calm - voor je hond

adaptil-calm-verdamper-navulling

ADAPTIL Calm Verdamper/Navulling22,50

In mijn mandje
In mijn mandje

Adaptil Calm is een doeltreffend product dat speciaal is ontwikkeld om angst en stress bij honden te verminderen. Deze innovatieve oplossing maakt gebruik van feromonen, stoffen die van nature door moederhonden worden geproduceerd om een gevoel van veiligheid en comfort bij hun pups te bevorderen. Adaptil Calm komt in verschillende vormen, waaronder sprays en diffusers, die helpen om een geruststellende sfeer te creëren in huis of tijdens reizen. Of het nu gaat om verlatingsangst, vuurwerkstress, of het aanpassen aan nieuwe omgevingen, Adaptil Calm biedt een effectieve en veilige manier om de emotionele welzijn van honden te ondersteunen, en het wordt vaak aanbevolen door dierenartsen en gedragsdeskundigen.

Feliway - voor je kat

Feliway Classic

Feliway Classic20,95

In mijn mandje
In mijn mandje

De Feliway Verdamper biedt een doeltreffende oplossing voor stress bij katten door rustgevende feromonen in huis te verspreiden. Deze geavanceerde verdamper, met unieke eigenschappen, helpt een veilige omgeving te creëren, waardoor ongewenst gedrag zoals sproeien, in huis plassen, agressie en rusteloosheid kan verminderen of zelfs verdwijnen. Daarnaast is de Feliway Verdamper ook ideaal om jouw kat gerust te stellen tijdens stressvolle situaties, zoals bezoeken aan de dierenarts, de jaarwisseling, het wennen aan een nieuw huis, of de introductie van een nieuw gezinslid of huisdier. Investeer in het welzijn van jouw kat met de Feliway Verdamper voor een kalme en harmonieuze leefomgeving.

Telizen - voor hond en kat

Virbac-Telizen-S-M-L

Telizen25,25

In mijn mandje
In mijn mandje

Telizen is een effectief en smakelijk voedingssupplement voor honden en katten, speciaal ontwikkeld om gedragsproblemen door angst, zoals vuurwerkangst, te verminderen. Het supplement bevordert ontspanning zonder bijwerkingen zoals slaperigheid. Veel dierenartsen en gedragstherapeuten hebben succesvol Telizen ingezet, met aanbeveling om minstens 2 maanden voor de jaarwisseling te starten. Met L-theanine, een natuurlijk aminozuur uit groene thee, biedt Telizen veilige ontspanningssignalen op hersenniveau zonder afhankelijkheid. De smakelijkheid maakt het toedienen eenvoudig, waardoor Telizen een veelzijdige keuze is voor het bevorderen van comfort en ontspanning bij huisdieren in diverse stressvolle situaties.

Zylkene - voor hond en kat

Zylkene-Capsules-100-Stuks

Zylkène19,95

In mijn mandje
In mijn mandje

Zylkène is een voedingssupplement dat het natuurlijke alpha-casozepine bevat dat voor een ontspannen gevoel zorgt zonder dat je huisdier suf wordt. Het helpt je huisdier om te gaan met veranderingen of met ongemakkelijke leefsituaties. Het is een smakelijk poeder dat samen met het favoriete voer van je huisdier kan worden vermengd en zo gemakkelijk 1 keer per dag kan worden toegediend. Zylkène kan veilig langdurig gebruikt worden.

Verwante artikelen

Voor vragen zijn wij elke werkdag telefonisch te bereiken of via [email protected].

Delen
Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2276 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.