Hoe verminder je stress – angst bij je huisdier?

Stress bij huisdieren is een van belangrijkste oorzaken van ongewenst gedrag. Kortdurende stress is niet schadelijk, maar wanneer een stressvolle situatie langer duurt (chronische stress) dan raakt het reactie vermogen van het lichaam uitgeput. Je huisdier kan zich dan niet meer goed aanpassen en gaat ongewenst gedrag vertonen.

Gelukkig zijn er middelen die je aan je huisdier kunt geven ter ondersteuning van stressvolle situaties. Deze middelen helpen de angst van je hond of kat te verminderen en maken het makkelijker om in stressvolle situaties rustiger te blijven. Echter voor sommige gedragingen is het probleem niet op te lossen met rustgevende middelen en is ook een vorm van gedragstherapie noodzakelijk. Op www.tinleygedragstherapievoordieren.nl lees je hier meer over.

Middelen ter ondersteuning bij stressvolle situaties

Adaptil is een synthetische kopie van het geruststellende feromoon dat het teefje vrijgeeft om haar puppy's op hun gemak te stellen. Adaptil kan je hond helpen om beter om te gaan met stressvolle situaties door een veilig en ontspannen gevoel te creëren. Naast de verdamper zijn er Adaptil tabletten, halsbanden en een spray.

Feliway - voor je kat

Feliway bevat stoffen die dezelfde werking hebben als het natuurlijke, geruststellende gezichtsferomoon ('kopjesferomoon') van de kat. Door de natuurlijke gezichtsferomonen van de kat in je huis te verspreiden geeft dit je kat een vertrouwd en veilig gevoel in zijn omgeving. Naast de Feliway Classic verdamper is er ook een spray. De Feliway Friends verdamper vermindert spanningen en conflicten tussen katten in huis. Feliscratch by Feliway helpt ervoor te zorgen dat je kat gaat krabben op de gewenste plek.

Telizen - voor hond en kat

Zylkène is een voedingssupplement dat het natuurlijke alpha-casozepine bevat dat voor een ontspannen gevoel zorgt zonder dat je huisdier suf wordt. Het helpt je huisdier om te gaan met veranderingen of met ongemakkelijke leefsituaties. Het is een smakelijk poeder dat samen met het favoriete voer van je huisdier kan worden vermengd en zo gemakkelijk 1 keer per dag kan worden toegediend. Zylkène kan veilig langdurig gebruikt worden.

Relevante items

Bij verdere vragen zijn wij elke werkdag te bereiken via de chat of via [email protected].

Delen
Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2164 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.