Vanwege Hemelvaartsdag worden bestellingen later verzonden

O jee, mijn hond heeft de hik!

Iedereen met een middenrif heeft weleens de hik. Baby’s, kinderen, volwassenen, maar ook huisdieren zoals honden. Het middenrif is een grote spier tussen de longen en de buik. Bij elke hik wordt deze spier even wat korter. De hik is onschuldig en gaat meestal vanzelf weer over. Maar net als voor mensen, kan het ook voor honden wel heel vervelend zijn. Kun je voorkomen dat je hond de hik krijgt? En als hij het dan toch heeft, kun je er dan wat aan doen om het te stoppen? Je leest het in dit kennisbankartikel van Dierenapotheek.nl

Hoe ontstaat de hik bij honden?

Net als bij mensen, ontstaat de hik bij honden meestal door te gulzig eten of te veel en te snel drinken. Ook wanneer je hond iets te enthousiast aan het spelen is kan de hik ontstaan. In enkele gevallen kan de hik bij honden komen door een overgevoeligheid voor bepaalde voeding.

Kan de hik bij honden worden voorkomen?

Om te voorkomen dat je hond te gulzig eet, waardoor dus de hik kan ontstaan, kun je een speciale anti-schrok voerbak gebruiken. Door de speciale vorm van de voerbak is het voor de hond lastiger om in één keer een grote hoeveelheid voer naar binnen te werken. Hierdoor gaat hij automatisch langzamer eten en beter kauwen. Bovendien wordt voorkomen dat er te veel lucht wordt ingeslikt door de hond.

Houdt je hond wel van een spelletje en een beetje extra uitdaging? Ga dan voor de Interactive Food Maze van AFP.

interactive food maze eetbak hond

Interactive Food Maze12,45

In mijn mandje
In mijn mandje

 

Naast dat rustig eten voorkomt dat je hond de hik krijgt, heeft het ook een positieve bijdrage op het gebit. Bovendien zal je hond, door langzamer te eten, sneller een vol gevoel krijgen. Hij zal dus ook minder eten, waardoor het maagdarmstelsel minder snel overbelast raakt en er minder kans is op overgewicht.

Mijn hond heeft de hik, wat kan ik doen?

Heeft je hond toch de hik, bijvoorbeeld door te enthousiast spelen, dan is er eigenlijk weinig wat je kunt doen om dit te stoppen. Meestal gaat de hik vanzelf weer over. Wat je wel kunt doen is je hond afleiden, een klopje op de rug geven of iets kleins te eten geven. Een beetje extra aandacht is natuurlijk nooit verkeerd.

Vooral puppy’s kunnen regelmatig de hik krijgen. Voor hen kan dat extra vervelend zijn, omdat hen ongevraagd iets overkomt dat ze nog niet (zo goed) kennen. Het is verwarrend, want ze weten niet wat er aan de hand is of hoe ze er vanaf kunnen komen. Ga dus een keer extra (rustig) met je puppy spelen of geef hem of haar een gezonde snack, zodat je puppy de hik even vergeet.

Specific Healthy Treats mini

Specific Healthy Treats mini4,10

In mijn mandje
In mijn mandje
Specific Healthy Treats

Specific Healthy Treats3,90

In mijn mandje
In mijn mandje

 

Bij hoge uitzondering kan het voorkomen dat de hik erg lang doorgaat of regelmatig terugkomt. In dat geval is het verstandig om contact op te nemen met je dierenarts. Heb je een vraag over de hik bij de hond of een van de producten van Dierenapotheek.nl? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

Delen
Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 2094 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.