Mag mijn kat thee?

Een lekker kopje thee. Veel mensen worden er ’s ochtends mee wakker of drinken er een tijdens een relaxmoment. Katten komen op zo’n moment gezellig bij hun baasje zitten en hebben dan de neiging om een slokje van de warme drank te nemen. Maar wat doet thee nou eigenlijk met een kat? En is het wel goed voor jouw maatje?

Cafeïne

Thee is verkrijgbaar in bijna iedere smaak die je kan bedenken. In de meeste theesoorten zitten cafeïne (ook wel theïne genoemd). Hoeveel cafeïne er in je kopje thee zit, hangt af van de soort thee, de sterkte van de thee en natuurlijk de grootte van de kop of mok. Cafeïne is niet goed voor je kat. Een kat is veel gevoeliger voor cafeïne dan een mens en kan daardoor al snel erg druk en rusteloos worden. Ook kan de hartslag flink versnellen en hierdoor kan een kat zich allesbehalve goed voelen. In het ergste geval kan een kat een beroerte of zelfs een hartstilstand krijgen. Kruidenthee, rooibosthee en speciale cafeïnevrije thee bevatten geen cafeïne. Merk je dat jouw maatje vaak druk is? Dan is wellicht Puur Tranquil een mooi product. Dit voedingsupplement zorgt voor meer rust, zonder vermindering van alertheid.

Wat doet thee met een kat?

Katten hebben een andere spijsvertering dan die van een mens. Veel planten hebben een slechte werking op het maag-darmstelsel van de kat. Ook thee extracten hebben een negatieve uitwerking voor katten. Door zulke thee extracten kunnen katten enorm ziek worden. Dit komt met name door de cafeïne in de thee. Je kat wordt hyperactief, rusteloos, heeft een hoge hartslag en kan gaan braken. Een gezonde spijsvertering bij een kat is erg belangrijk! Als je merkt dat dit bij jouw maatje niet helemaal optimaal is, kan Puur Digest de oplossing zijn. Dit product is te gebruiken bij zowel te dunne ontlasting als verstopping bij katten. Hoe schadelijk thee daadwerkelijk is voor je kat, is afhankelijk van welke- en hoeveel thee jouw kat heeft gehad.

Mijn kat heeft thee gehad, wat nu?

Het is vooral van belang om op het gedrag van je kat te letten nadat jouw maatje thee binnen heeft gekregen. In de meeste gevallen heeft een kat niet genoeg thee binnen gekregen om er last van te krijgen. Mocht het wel zo zijn, dan is het aan te raden om contact op te nemen met een dierenarts. Het is dan belangrijk om aan te geven om welke theesoort het gaat en vergeet ook niet de hoeveelheid te vermelden.

Verwante artikelen:

Voor vragen zijn wij elke werkdag telefonisch te bereiken of via [email protected].

Delen
Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2267 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.