Vanwege Hemelvaartsdag worden bestellingen later verzonden

Waarom Werelddierendag?
Ooit gehoord van Franciscus van Assisi?

Deze koopmanszoon werd in 1182 geboren. Zijn vader zat er warmpjes bij, dus Franciscusfranciscus van assisi leefde er lekker op los. Toen er oorlog uitbrak tussen Assisi en Perugia, trok hij ten strijde. Tijdens de strijd werd hij gevangen genomen. Een jaar later kwam hij vrij, nadat zijn vader losgeld had betaald. Ziek en verzwakt keerde hij terug naar Assisi.

Lot van dieren

Door de oorlog, zijn gevangenschap en het contact met armen en zieken veranderde zijn leven. Hij deed afstand van zijn rijke leventje, trok het klooster in en besloot voortaan voor de armen en zieken te zorgen. Ook trok hij zich het lot van dieren aan. Volgens een legende kan hij met dieren praten en lukt het hem zelfs om een wolf te laten beloven dat hij geen mensen meer zal aanvallen.

Werelddierendag

Franciscus stierf op 4 oktober 1226 op 44 jarige leeftijd. Zijn sterfdag werd in 1929 uitgeroepen tot Werelddierendag, omdat hij zich het lot van dieren bijzonder aantrok. In Nederland werd dierendag in 1930 voor het eerst gevierd.

Bij verdere vragen zijn wij elke werkdag te bereiken via de chat of via info@dierenapotheek.nl.

Delen
Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 2050 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 49,50

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.