Maandactie

Nieren zijn belangrijke organen. Ze filteren het bloed, regelen de zuurgraad van het bloed, helpen met de botopbouw en ze produceren hormonen. Ook regelen ze de bloeddruk. De nieren zijn met de urineleider verbonden met de blaas. Hier wordt de urine verzameld. Is de blaas vol, dan is het tijd voor een wandeling of een bezoekje aan de kattenbak!

Meer lezen?

13 artikel(en)

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filters

13 artikel(en)

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

In onze dierenartsenpraktijk zien we steeds vaker huisdieren met aandoeningen aan nieren en blaas. Bijvoorbeeld nierfalen. Dat ontstaat sluipend, is onherstelbaar en komt regelmatig voor, zowel bij honden als bij katten. Maar ook blaasgruis komen we regelmatig tegen, zowel bij honden als bij katten. Om zeker te weten wat er aan de hand is, kun je het beste urineonderzoek laten doen. Urine opvangen bij je kat kan een uitdaging zijn. Is het gelukt, breng de urine dan binnen 2 uur naar je dierenarts voor onderzoek. Dat laatste geldt trouwens ook bij je hond. 

Blijf nieren en blaas de baas en houd je dier gezond. Bijvoorbeeld met dieetvoeding of voedingssupplementen om blaasontsteking te voorkomen en de nieren te laten doen wat ze moeten doen. Tot en met 25 november 2018 met extra voordeel, dus ook fijn voor je portemonnee!

Tip van de dierenarts

Heeft je dier per ongeluk een plasje gedaan of gesproeid? Gebruik dan geen sterke geuren als ammonia of bleekmiddel, want die kunnen je dier uitnodigen om dezelfde plek nogmaals te gebruiken. Met Urine-off kat of Urine-off hond verdwijnen de geur én de vlekken als sneeuw voor de zon. 

Relevante items

Meer informatie

Ons assortiment is met zorg samengesteld door ervaren dierenartsen, paraveterinairen en een farmaceutisch expert. Kun je een product niet vinden, ontbreekt het in de webshop of heb je een vraag over een bepaald geneesmiddel? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!