Lees meer overeen oogontsteking bij je kat

Oogontsteking bij je huisdier

Oogontstekingen komen vaak voor bij honden en katten van elke leeftijd. In de meeste gevallen is bij een oogontsteking (conjunctivitis) het slijmvlies aan de binnenkant van de oogleden ontstoken. Ook kan er een ontsteking aan het hoornvlies optreden. Hoe kun je een ontsteking aan het oog herkennen? Wat kun je er aan doen? En hoe gevaarlijk is het?

De ogen van je huisdier schoonmaken

De ogen van je huisdier hebben de nodige verzorging nodig. Op tijd schoonmaken is gewenst, dit om narigheden en vervelende ontstekingen te voorkomen. Gezonde ogen zijn helder, glanzend en vrij van vuil of afscheiding. Traanvocht zorgt ervoor dat vuil op een natuurlijke manier uit het oog wordt afgevoerd. Bij veel honden ontstaat er, door vuil of stof in het oog, in de ooghoeken een korstlaagje. Dit laagje ziet er niet alleen vies uit, maar kan uiteindelijk ook voor problemen zorgen als het niet wordt verwijderd.

Kattenogen: goede maar gevoelige kijkers

Katten zien de wereld door hele andere ogen dan wij. Zo zijn zij ontzettend goede jagers en kunnen ze ook in het donker goed zien. Ook bevatten de ogen van katten 3 keer zoveel ‘staafjes’ als de ogen van mensen. In dit kennisbankartikel lees je meer over de bijzondere ogen van katten.
Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2279 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95

98% van onze klanten beveelt ons aan
Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van tips en informatie bij (mogelijke) andere aandoeningen bij katten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.