Oorontsteking bij je huisdier

Oorontstekingen zijn een veel voorkomend probleem bij de hond en kat. Bij een oorontsteking is voornamelijk de uitwendige gehoorgang aangetast. Sommige rassen, zoals rassen met lange en langharige oren zijn extra gevoelig voor oorontstekingen. Hoe merk je dat je huisdier een oorontsteking heeft, hoe behandel je een oorontsteking het beste en wat kun je eraan doen om een oorontsteking te voorkomen? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

De oren van je huisdier schoonmaken

Laat je huisdier merken dat hij last heeft van zijn oren, door te krabben of met zijn kop te schudden of over de grond of langs meubels te schuren, dan is het belangrijk hier iets aan te doen. De oren zijn vaak niet pijnlijk, maar het te veel aan oorsmeer zorgt voor jeuk en meestal ruikt het ook sterk. Om de oren schoon te maken is het beter om wattenstaafjes te vermijden. Niet alleen omdat je er al vlug te diep mee in het oor gaat maar ook omdat je zo de bloedvaten en klieren stimuleert waardoor er juist meer…

Oormijt bij je huisdier

Oormijten komen veel voor bij honden en katten, maar ook konijnen kunnen last krijgen van deze kleine parasiet. Deze aandoening is behoorlijk vervelend en zorgt voor veel ongemak. Bij het uitblijven van behandeling kan je huisdier vervelende klachten krijgen, zoals bijvoorbeeld een oorontsteking. Dit kan uiteindelijk blijvende schade aanrichten.
Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2258 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95

98% van onze klanten beveelt ons aan
Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van tips en informatie bij (mogelijke) andere aandoeningen bij honden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.