Vanwege Hemelvaartsdag worden bestellingen later verzonden

Lees meer over oorontsteking bij je kat

Oorontsteking bij je huisdier

Oorontstekingen zijn een veel voorkomend probleem bij de hond en kat. Bij een oorontsteking is voornamelijk de uitwendige gehoorgang aangetast. Sommige rassen, zoals rassen met lange en langharige oren zijn extra gevoelig voor oorontstekingen. Hoe merk je dat je huisdier een oorontsteking heeft, hoe behandel je een oorontsteking het beste en wat kun je eraan doen om een oorontsteking te voorkomen? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

De oren van je huisdier schoonmaken

Laat je huisdier merken dat hij last heeft van zijn oren, door te krabben of met zijn kop te schudden of over de grond of langs meubels te schuren, dan is het belangrijk hier iets aan te doen. De oren zijn vaak niet pijnlijk, maar het te veel aan oorsmeer zorgt voor jeuk en meestal ruikt het ook sterk. Om de oren schoon te maken is het beter om wattenstaafjes te vermijden. Niet alleen omdat je er al vlug te diep mee in het oor gaat maar ook omdat je zo de bloedvaten en klieren stimuleert waardoor er juist meer…

Oormijt bij je huisdier

Oormijt (Otodectes cyanotis) is een parasiet dat voornamelijk voorkomt in het oor bij honden en katten. Maar ook bij konijnen kan de oormijt voor klachten zorgen. Het zijn kleine spinachtige beestjes die zich voeden met oorsmeer, weefselvocht en dood weefsel (huidschilfers) in het oor. De dierenarts kan oormijten zien lopen door het oor te bekijken met een otoscoop (oorkijker). Is de oormijt niet zichtbaar dan wordt soms een uitstrijkje van het oor microscopisch onderzocht. Vooral bij jonge dieren komen oormijtinfecties regelmatig voor, omdat zij nog onvoldoende afweer hebben. Natuurlijk hebben wij bij Dierenapotheek een oplossing .
Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 1960 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 49,50

98% van onze klanten beveelt ons aan
Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons dagelijks mailen, chatten of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van tips en informatie bij (mogelijke) andere aandoeningen bij katten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.