Filteren
Merk
Gebruiksvorm
Aandoening
Diersoort
Productsoort

Wondverzorging bij paarden

In ons assortiment paardenverzorging vind je verschillende middelen voor de wondverzorging van je paard. Zo hebben wij verschillende desinfecterende en het genezingsproces bevorderende wondsprays, wondcrèmes en wondzalven, waaronder de middelen:

  • Acederm wondspray: zorgt voor een mooie genezing van schaaf- en oppervlakkige wonden en de afstoting van dood weefsel.
  • Puur Calendula Cream: ondersteunt bij huidbeschadiging met minimale vorming van littekenweefsel.

Huidirritatie bij paarden

Veel paarden hebben last van kriebels bij de staart en manen. Als een gevolg hiervan gaan de paarden schuren, waardoor ze last kunnen krijgen van een ruwe en schrale huid. Daarnaast maakt het schuren de staart en manen er niet mooier op. Als je paard last heeft van kriebels, dan kun je een middel als Puur SME Lotion gebruiken. Deze paardenverzorging ondersteunt bij kriebels en een schrale en gevoelige huid. Ook Puur Apis kan worden ingezet bij schuren en krabben.

Hoefverzorging bij paarden

Heeft je paard (vaak) last van rotstraal? Rotstraal is een vervelende bacteriële infectie van de hoef, voorkomen is dan ook beter dan genezen. Gebruik voor de bescherming van de hoef bijvoorbeeld Grand National Hoofteer. Ook Biotine is erg goed gebleken voor de conditie van de hoeven. Hoof Biotine van Audevard bijvoorbeeld is een aanvullend diervoer die de kwaliteit van het hoornweefsel van de hoeven verbetert. Daarnaast is Biotine (paarden) gaat voor de vacht, manen en staart.

Lees in onze kennisbank meer over hoefverzorging...

Voedingssupplementen voor paarden

Naast vachtverzorging, wondverzorging, hoefverzorging en middelen die helpen bij huidirritatie, verkoopt Dierenapotheek ook voedingssupplementen die de algehele gezondheid en conditie van je paard ondersteunen of specifiek bij zware training en blessures. Denk aan voedingssupplementen voor de spierontwikkeling, bij ongemak en spanning, stijve en stramme spieren en gevoeligheid van de spijsverteringsorganen.

Vachtverzorging van paarden

Dierenapotheek beschikt over een uitgebreid assortiment verzorgingsproducten voor de huid en vacht van jouw paard, waaronder Biotine.

Service van Dierenapotheek

Wil jij je paard de zorg bieden die het verdient? Bijvoorbeeld bij wonden, blessures en spanning of ter bevordering van de algehele gezondheid? Dan ben je op de juiste plek bij Dierenapotheek. Ons assortiment paardenverzorging is met zorg samengesteld door ervaren dierenartsen, paraveterinairen en een farmaceutisch expert. Heb je vragen over onze paardenverzorging of kun je een bepaald product niet vinden? Neem dan gerust contact op. Wij helpen je graag verder!

Meer leren over verzorging van paarden? Bekijk dan ook onze kennisbank!

Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2275 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €59,95

Onze standaard verzendkosten zijn €5,95