Artrose bij de hond

Artrose of gewrichtsslijtage is een aandoening die kan voorkomen in alle gewrichten. Bij honden komt artrose vaak voor. De meeste honden zijn van middelbare of oudere leeftijd als deze klachten beginnen, maar het kan ook bij de jongere hond optreden.

Gewrichtsproblemen bij honden

Gewrichtsproblemen komen regelmatig voor. Wist je dat maar liefst 20% van de honden van 1 jaar en ouder in meer of mindere mate last heeft van artrose? Het is daarom belangrijk om je hond goed in de gaten te houden. Dan kun je op tijd maatregelen nemen om klachten te helpen verminderen.

Voedingssupplementen voor sterke en soepele gewrichten

Omega-3 voedingssupplementen kunnen de artroseklachten van jouw hond verminderen. Dat is gebleken uit een studie naar het effect van Omega-3 op honden met artroseklachten. Het grote voordeel van voedingssupplementen is dat deze geen bijwerkingen kennen en het gebruik van andere medicijnen, zoals ontstekingsremmers, kunnen verminderen. Het nadeel is dat je waarschijnlijk pas na 3 tot 6 weken resultaat zult zien.
Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2273 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95

98% van onze klanten beveelt ons aan
Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van tips en informatie bij (mogelijke) andere aandoeningen bij honden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.