Vanwege Hemelvaartsdag worden bestellingen later verzonden

Gebitsverzorging bij je hond

Gebitsproblemen behoren tot de meest voorkomende ziekten bij volwassen honden. Maar liefst 80% van alle honden boven de drie jaar heeft gebitsproblemen. Wanneer bacteriën blijven plakken aan het tandoppervlak vormen ze een gebroken witte, plakkerige laag, tandplak. Als tandplak niet wordt verwijderd, kan dit binnen 24 uur worden omzet in tandsteen, een bruine, grove aanslag op de tanden. Tandsteen kan leiden tot infecties, bloedingen en geïrriteerd tandvlees. Tandpak beschadigd het tandvlees en andere structuren die de tanden verbinden, zoals gewrichtsbanden en botten. Als het niet wordt behandeld, kunnen de tanden los komen te zitten en uiteindelijke uitvallen.

Tandenpoetsen bij je hond

80% van de volwassen honden heeft last van gebitsproblemen wat zich kan uiten in een slechte adem, pijn en of tandverlies. Dit komt doordat er in de bek van nature veel bacteriën aanwezig zijn die samen met voedsel tandplak vormen. Hierdoor verkleurt de tand bruin. Uiteindelijk kan dit leiden tot tandsteenvorming en tandvleesontsteking, waarbij de tanden/kiezen zelfs los kunnen gaan zitten. Behalve het feit dat de hond hier last van heeft, is het ook nog eens schadelijk voor de belangrijke organen (hart, lever, longen, nieren) omdat de bacteriën via de bek in de bloedbaan kunnen komen. Als tandplak niet dagelijks…

Blijvend gebit van je hond

Het blijvend gebit van je hond bestaat uit 42 elementen, 12 snijtanden, 4 hoektanden en 26 kiezen.
Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 2092 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95

98% van onze klanten beveelt ons aan
Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van tips en informatie bij (mogelijke) andere aandoeningen bij honden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.