Lees meer over gebitsverzorging bij je kat

Gebitsverzorging bij je kat

Tandproblemen bij je kat worden vaak veroorzaakt door tandplak. Tandplak is een nauwelijks zichtbaar laagje bestaande uit voedselresten, slijm en bacteriën, dat zich voortdurend op de tanden vormt. Wanneer tandplak niet wordt verwijderd, verkalkt het binnen 24 uur naar tandsteen. Beiden veroorzaken ontstoken tandvlees, dat zich weer kan uitbreiden en op de lange termijn kan leiden tot ernstige klachten. Bijvoorbeeld verlies van tanden en kiezen of zelfs ontstekingen aan vitale organen. Daarom is het belangrijk het gebit van je kat schoon te houden. Herken je één of meerdere van onderstaande kenmerken bij jouw kat, dan is het verstandig om het…

Tandenpoetsen bij je kat

Maar liefst twee op de drie katten ouder dan drie jaar heeft last van gebitsproblemen of een slechte adem. Dit komt doordat er in de bek van nature veel bacteriën aanwezig zijn die samen met voedsel tandplak vormen. Hierdoor verkleurt de tand bruin. Uiteindelijk kan dit leiden tot tandsteenvorming en tandvleesontsteking, waarbij de tanden/kiezen zelfs los kunnen gaan zitten. Behalve het feit dat de kat hier last van heeft, is het ook nog eens schadelijk voor de belangrijke organen (hart, lever, longen, nieren) omdat de bacteriën via de bek in de bloedbaan kunnen komen. Tandplak kun je zelf te lijf…

Blijvend gebit van je kat

Het kattengebit verschilt enorm van dat van jou en mij. Katten hadden, voordat ze gedomesticeerd werden, hun gebit nodig om hun prooi te vangen en op te eten. Dat is ook de reden waarom het zo verschilt van het gebit van een mens. Het blijvend gebit van je kat bestaat uit 30 elementen, 12 snijtanden, 4 haaktanden, 14 kiezen.
Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2279 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95

98% van onze klanten beveelt ons aan
Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van tips en informatie bij (mogelijke) andere aandoeningen bij katten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.