Vanwege Hemelvaartsdag worden bestellingen later verzonden

Huisdieren en kinderen

Huisdieren en kinderen bieden vaak een vertederende aanblik. En een vriendschap tussen kind en dier kan mooi zijn. Vaak vragen kinderen zelf om een huisdier en daar kunnen ze veel van leren. Maar zijn huisdieren ook goed voor je kind?

Ontwikkeling

Huisdieren kunnen stimuleren dat het kind leert dat relaties met anderen belangrijk zijn. Kinderen die zorgzaam met een dier leren om te gaan, zullen ook gemakkelijker zorgzaamheid tonen aan andere mensen. Soms ontstaat een hechte band tussen kind en huisdier, maar het kan ook zijn dat het kind al snel op het dier is uitgekeken. Denk hierover vooraf na bij de aanschaf van een huisdier.

Verantwoordelijkheid

Troost

Als er een dier in huis is, ben je als kind niet alleen. Een dier kun je aanraken en vertroetelen, maar een dier kan ook geborgenheid en plezier geven. Ook is het spelen en regelmatig uitlaten van een dier gunstig voor de beweging van kind en dier.

Therapeutisch

Kinderen die een tegenslag te verwerken krijgen, zoals een sterfgeval, scheiding of ziekte, hebben vaak een sterkere band met hun huisdier dan met leeftijdsgenootjes. Zij nemen zelfs eerder hun huisdier in vertrouwen dan hun broertje of zusje. Ze weten wel dat de dieren niet echt luisteren, maar dat maakt niet uit.

Meer informatie

Voor vragen zijn wij elke werkdag telefonisch te bereiken of via [email protected].

Delen
Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 2094 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.