Vanwege Hemelvaartsdag worden bestellingen later verzonden

Mag mijn huisdier chocolade?

Bij feestdagen als Sinterklaas of Kerst denk je natuurlijk meteen aan gezelligheid, lekker eten en... chocolade. Omdat mensen tijdens deze feestdagen meer chocolade eten, wijzen we je er extra op dat chocolade giftig is voor je hond of kat. Onze dierenarts raadt aan om uw hond of kat altijd uit de buurt van de chocolade te houden. Zo kunt u een vergiftiging voorkomen.

Gifstof

In chocolade zit de stof theobromine. De stof zit het meest in pure chocolade en het minst in witte chocolade. Theobromine maakt honden en katten ziek, mensen niet. Het werkt in op het hart en de spieren en kan zelfs leiden tot het overlijden van uw dier.

Waar wordt je dier ziek van?

De eigenschap van theobromine is dat het stimuleert, maar ook irriteert. Bij dieren irriteert de stof veel sterker dan bij mensen, omdat dieren een andere stofwisseling hebben. De stof blijft langer in het bloed en hoopt zich op in het lichaam. Het kan wel drie tot vier dagen duren voordat uw huisdier deze giftige stof afbreekt.

Ook giftig voor andere dieren

Katten zullen uit zichzelf misschien niet zo snel chocolade eten, maar ook zij kunnen er niet tegen. Vooral kittens zijn er zeer gevoelig voor. Maar ook voor fretten, papegaaien en paarden is chocolade een vergif.

Wat moet je doen?

Heeft uw hond of kat chocolade binnengekregen? Wacht dan niet af, maar ga direct naar uw plaatselijke dierenarts. Houd ook de verpakking bij de hand.

Relevante items

Chocoladevergiftiging bij honden

Bij verdere vragen zijn wij elke werkdag te bereiken via de chat of via info@dierenapotheek.nl.

Delen
Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 1960 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 49,50

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons dagelijks mailen, chatten of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.