Vanwege Hemelvaartsdag worden bestellingen later verzonden

Teken bij je hond of kat

Noteer de datum en de plek waar de teek heeft gezeten. Hou de plek in de gaten en wanneer deze rood en gezwollen wordt neem dan contact op met je dierenarts voor verder advies voor uw hond of kat.

Hoe herken je een teek?

Teken lijken op kleine spinnetjes. Je vindt ze in struiken en tussen bladeren op de grond, maar ook op dieren en hoog gras. Ze leven in het bos, het park, de hei of in de duinen. De teek warmt zich graag op in de struiken, om zich daarna op een dier of mens te laten vallen en bloed te drinken. Het is zowel mogelijk om teken bij een hond als ook teken bij een kat te krijgen. Hiervoor zijn verschillende middelen voor.

Ziekteverwekkers

Teken brengen ziektes over op dieren en mensen. De bekendste is de ziekte van Lyme, die chronisch kan worden en de nieren aantast. Bij mensen moet je in de gaten houden of er een rode kring rondom de beet komt. Als dit zo is, ga dan zo snel mogelijk naar de huisarts. Honden en katten kunnen na een tekenbeet plotseling kreupel worden. Of ze worden sloom, hebben geen zin in eten en hebben koorts. De ziekte van Lyme is te genezen met antibiotica, zowel bij mens als dier. Wees er wel zo snel mogelijk bij.

Meer informatie over teken? Bekijk de volgende pagina's eens:

Een teek verwijderen

Waar komen teken in Nederland voor?

Teken brengen ziektes over

Vlooien en teken bestrijden

Bij verdere vragen zijn wij elke werkdag te bereiken via de chat of via info@dierenapotheek.nl.

Delen
Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 1960 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 49,50

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons dagelijks mailen, chatten of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.