Vanwege Hemelvaartsdag worden bestellingen later verzonden

Teken bij je hond of kat

Hoe herken je teken bij je hond of kat?

Ziekteverwekkers

Teken brengen ziektes over op dieren en mensen. De bekendste is de ziekte van Lyme, die chronisch kan worden en de nieren aantast. Bij mensen moet je in de gaten houden of er een rode kring rondom de beet komt. Als dit zo is, ga dan zo snel mogelijk naar de huisarts. Honden en katten kunnen na een tekenbeet plotseling kreupel worden, ze worden sloom, hebben geen zin in eten en hebben mogelijk koorts. Herken je deze symptomen bij je hond of kat en heb je recent een teek verwijderd of een teek ontdekt? Neem dan snel contact op met je dierenarts. De ziekte van Lyme is te genezen met antibiotica, zowel bij mens als dier. Wees er wel zo snel mogelijk bij.

Een teek verwijderen

Als jij of je huisdier een teek heeft, kun je deze het beste verwijderen met behulp van een tekenlasso of een Tick Twister. Het is af te raden om van te voren alcohol of iets dergelijks op de teek te doen want juist dan braken teken hun maaginhoud in de huid van je huisdier. Het wondje kun je, na het verwijderen van de teek, wel ontsmetten met alcohol of jodium.

 

Is de kop toch blijven zitten, dan zal deze er net als een diepe splinter uit moeten zweren. Het kan zijn dat er op de plek waar de teek heeft gezeten een bult ontstaat. Deze verdwijnt echter vanzelf weer. Wordt je huisdier toch sloom, gaat hij stram lopen of krijgt hij koorts na het hebben van een teek, neem dan snel contact op met je eigen dierenarts.

Verwante artikelen

Voor vragen zijn wij elke werkdag telefonisch te bereiken of via je kunt ons mailen via [email protected].

Delen
Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 2128 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.