Seresto vlooien- en tekenband kat

Merk: Bayer

Seresto vlooien- en tekenband kat

Merk: Seresto

De Seresto vlooienband voor katten is een geurloze en waterbestendige halsband tegen vlooien en teken, met een beschermingsduur van 8 maanden. De halsband is makkelijk aan te passen naar de gewenste maat en heeft een breekpunt waardoor bij verstikking of verwurging de halsband gemakkelijk loskomt.

31,95

Levertijd:

Bij aankoop van dit product ontvang je 31 Buddycoins!

Op voorraad

Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 2092 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €59,95

Onze standaard verzendkosten zijn €4,95

Product informatie

Seresto vlooienband kat

Een innovatieve, geurloze en waterbestendige halsband van Seresto ter preventie en bestrijding van vlooien en teken bij katten. De Seresto halsband, met een werkingsduur tot 8 maanden, geeft continu een lage dosering van de stoffen imidacloprid en flumethrine vrij. De dosering van de definitieve stoffen van de Seresto kat halsband is dermate laag dat het geen problemen kan veroorzaken voor de gezondheid van mens en dier.

De werkzaamheid tegen teken en vlooien start onmiddellijk na het aanbrengen van de halsband. De band weert teken af en doodt ze voordat ze zich kunnen vasthechten. Helpt indirect om het risico van overdracht van ziekten door teken te verminderen. De Seresto teken- en vlooienband kan ook gebruikt worden als deel van een behandelingstrategie tegen Vlooien-allergiedermatitis (VAD).

De preventie van besmettingen met nieuwe teken start binnen de twee dagen na het aanbrengen van de halsband voor de kat. Het wordt aanbevolen om de teken die al op de kat zitten op het tijdstip van aanbrengen, te verwijderen. De Seresto vlooienhalsband is acht maanden werkzaam.

Indicatie Seresto kattenband

  • Doodt vlooien en beschermt tot 8 maanden tegen nieuwe vlooien
  • Doodt teken en beschermt tot 8 maanden tegen nieuwe teken
  • Beschermt tot 8 maanden tegen de ontwikkeling van vlooienlarven in de omgeving van je kat
  • Geschikt voor katten met een vlooienallergie
  • Geurloze halsband

Maat

Lengte: 38 cm

De Seresto halsband voor katten bevat een speciaal veiligheidsmechanisme dat zorgt dat de halsband loskomt of breekt als de kat vast blijft zitten.

Gebruik

Haal de halsband net voor gebruik uit het zakje en rol de halsband uit. Pas de halsband aan de nek van je kat en zorg ervoor dat de Seresto halsband niet te strak zit (twee vingers tussen de halsband en nek). Schuif het resterende deel van de halsband door de lus en knip dit stuk op 2 cm af na. Omdat de Seresto halsband teken- en vlooienband aanpasbaar is qua maat, kun je deze gebruiken voor volwassen katten en kittens.

De halsband is ontworpen om gevaar voor verstikking / verwurging te voorkomen: mocht je kat vast komen te zitten, dan zal de gesp op tijd loskomen. Er is tevens een breekpunt in de band voor extra veiligheid.

Een Seresto vlooien en teken kattenhalsband:

  • werkt ook als het dier nat wordt
  • kan aanblijven als het dier zwemt

Met de Seresto banden zijn katten acht maanden beschermd. Daarna moet een kattenhalsband worden vervangen.

LET OP

De bestanddelen Imidacloprid, Flumethrine en andere werkzame stoffen verspreiden zich via het huidvet over het hele lichaam. Daarom is het belangrijk dat de halsband de huid raakt als je wilt dat de band werkt. De band zit goed als er 2 platte vingers tussen de band en de hals van de kat gedaan kunnen worden. Ook mogen er niet te veel haren tussen de band en de huid zitten.

Oudere katten hebben minder huidvet dan jongere katten. Hierdoor kan het zijn dat bij oudere katten de werkzame stoffen minder goed over de huid verspreiden, waardoor de werking vertraagd is. Hetzelfde geldt als je kat regelmatig gewassen wordt met shampoo.

Bij een hoge tekendichtheid in de omgeving kan het gebeuren dat er toch een aantal teken door de bescherming van de band heen breken. Helaas kan geen enkel vlooien- en/of tekenproduct 100% bescherming bieden. Daarom blijft het belangrijk jouw kat dagelijks te controleren op teken en deze te verwijderen indien je ze vindt met de O’TOM Tick Twister.

Werkzame bestanddelen

De werking van de band is top door de werkzame bestanddelen Imidacloprid (1,25 g) en Flumethrine (0,56 g). Daarnaast zijn ook deze bestanddelen toegevoegd: Titandioxide (E 171), Zwart ijzeroxide (E 172), Dibutyladipaat, Propyleenglycoldicaprylocapraat, Geëpoxyleerde soyaboonolie, Stearinezuur, Polyvinylchloride. Zo is je kat altijd beschermd tegen teken en vlooien.

Seresto vlooienband kopen bij Dierenapotheek.nl

Op zoek naar een handige halsband ter bescherming tegen vlooien en teken? Dan is de Seresto band ideaal. In ons assortiment bieden we ook nog andere producten tegen vlooien en teken voor katten aan.

Is het weer tijd om je huisdier te ontvlooien? Vergeet dan ook zeker niet om te ontwormen, Vlooien zijn de gastheren van wormeitjes. Hierdoor kunnen vlooien huisdieren besmetten met wormen.

P.S. We bieden ook de Seresto halsband voor honden aan! Ook deze biedt acht maanden bescherming.

Tip van de dierenarts

Bij het aanbrengen van de seresto kat is het belangrijk de restanten van de plastic verbindingsstukjes te verwijderen aan de binnenzijde van de halsband. Breng de halsband vervolgens aan rond de nek van jouw kat, zonder deze te strak aan te trekken (zorg dat er twee vingers ruimte overblijft tussen nek en halsband). Schuif het overtollige deel van de halsband vervolgens door de lus en knip dit stuk af, op 2 cm na. Dit na het aanbrengen van de halsband.

Verwante artikelen:

Vlooien bij katten

Top 5 producten tegen vlooien en teken

Vlooien en teken bestrijden

Bij verdere vragen zijn wij elke werkdag telefonisch te bereiken of via [email protected].