Seresto vlooien- en tekenband kat

Merk: Seresto

Seresto vlooien- en tekenband kat

Merk: Seresto

De Seresto vlooienband kat is een geurloze en waterbestendige halsband tegen vlooien en teken, met een beschermingsduur van 8 maanden. De halsband is makkelijk aan te passen naar de gewenste maat. Met breekpunt waardoor bij verstikking of verwurging de halsband gemakkelijk loskomt.

5% korting
27,45 25,99

Levertijd:

Bij aankoop van dit product ontvang je 25 Buddycoins!

Op voorraad

Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 1962 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €49,50

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €49,50

Onze standaard verzendkosten zijn €3,95

Product informatie

Een innovatieve, geurloze en waterbestendige halsband ter preventie en bestrijding van vlooien en teken bij katten. De Seresto halsband, met een werkingsduur tot 8 maanden, geeft continu een lage dosering van de stoffen imidacloprid en flumethrine vrij. De dosering van de definitieve stoffen van de seresto kat halsband is dermate laag dat het geen problemen kan veroorzaken voor de gezondheid van mens en dier.

De werkzaamheid tegen vlooien start onmiddellijk na het aanbrengen van de halsband. De band weert teken af ​​en doodt ze voordat ze zich kunnen vasthechten. Helpt indirect om het risico van overdracht van ziekten door teken te verminderen. Kan ook gebruikt worden als deel van een behandelingstrategie tegen Vlooien-allergiedermatitis (VAD).

De preventie van besmettingen met nieuwe teken start binnen de twee dagen na het aanbrengen van de halsband. Het wordt aanbevolen om de teken die al op de kat zitten op het tijdstip van aanbrengen, te verwijderen.

Indicatie

  • Doodt vlooien en beschermt tot 8 maanden tegen nieuwe vlooien
  • Doodt teken en beschermt tot 8 maanden tegen nieuwe teken
  • Beschermt tot 8 maanden tegen de ontwikkeling van vlooienlarven in de omgeving van je kat
  • Geschikt voor katten met een vlooienallergie

Maat

Lengte: 38 cm

De Seresto halsband voor katten bevat een speciaal veiligheidsmechanisme dat zorgt dat de halsband loskomt of breekt als de kat vast blijft zitten.

Gebruik

Haal de halsband net voor gebruik uit het zakje en rol de halsband uit. Pas de halsband aan de nek van je kat en trek hem hierbij niet te strak (twee vingers tussen de halsband en nek) aan. Schuif het resterende deel van de halsband door de lus en knip dit stuk op 2 cm af na.

De halsband is ontworpen om gevaar voor verstikking / verwurging te voorkomen: mocht je kat vast komen te zitten, dan zal de gesp op tijd loskomen. Er is tevens een breekpunt in de band voor extra veiligheid.

  • werkt ook als het dier nat wordt
  • kan omblijven als het dier zwemt

Is het weer tijd om je huisdier te ontvlooien? Vergeet dan ook zeker niet om te ontwormen . Vlooien zijn de gastheren van wormeitjes. Hierdoor kunnen vlooien huisdieren besmetten met wormen.

LET OP

De werkzame stoffen verspreiden zich via het huidvet over het hele lichaam. Daarom is het belangrijk dat de halsband de huid raakt. De band zit goed als er 2 platte vingers tussen de band en de hals van de kat gedaan kunnen worden. Ook mogen er niet te veel haren tussen de band en de huid zitten.

Oudere katten hebben minder huidvet dan jongere katten. Hierdoor kan het zijn dat bij oudere katten de werkzame stoffen minder goed over de huid verspreiden, waardoor de werking vertraagd is. Hetzelfde geldt als uw kat regelmatig gewassen wordt met shampoo.

Bij een hoge tekendichtheid in de omgeving kan het gebeuren dat er toch een aantal teken door de bescherming van de band heen breken. Helaas kan geen enkel vlooien- en/of tekenproduct 100% bescherming bieden. Daarom blijft het belangrijk uw kat dagelijks te controleren op teken en deze te verwijderen indien u ze vindt.

 

Ingredienten

Werkzame vergoed
1,25 g Imidacloprid, 0,56 g Flumethrine

Overige verzekering
Titandioxide (E 171), Zwart ijzeroxide (E 172), Dibutyladipaat, Propyleenglycoldicaprylocapraat, Geëpoxyleerde soyaboonolie, Stearinezuur, Polyvinylchloride.

 

Tip van de dierenarts

Bij het aanbrengen van de seresto kat is het belangrijk de restanten van de plastic verbindingsstukjes te verwijderen aan de binnenzijde van de halsband. Breng de halsband vervolgens aan rond de nek van jouw kat, zonder deze te strak aan te trekken (zorg dat er twee vingers ruimte overblijft tussen nek en halsband). Schuif het overtollige deel van de halsband vervolgens door de lus en knip dit stuk af, op 2 cm na. Dit na het aanbrengen van de halsband.