Seresto vlooien- en tekenband kat

Merk: Seresto

Seresto vlooien- en tekenband kat

Merk: Seresto

De Seresto band is een geurloze en waterbestendige halsband tegen vlooien en teken, met een beschermingsduur van 8 maanden. De halsband is makkelijk aan te passen naar de gewenste maat. Met breekpunt waardoor bij verstikking of verwurging de halsband gemakkelijk loskomt.

29,07

Levertijd:

Bij aankoop van dit product ontvang je 29 Buddycoins!

Op voorraad

Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 1851 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €49,50

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €49,50

Onze standaard verzendkosten zijn €3,95

Product informatie

Een innovatieve, geurloze en waterbestendige halsband ter preventie en bestrijding van vlooien en teken bij katten. De halsband met een werkingsduur tot 8 maanden geeft continu een lage dosering van de werkzame stoffen imidacloprid en flumethrine vrij. De dosering van de werkzame stoffen van Seresto is dermate laag dat het veilig is voor de gezondheid van mens en dier.

De werkzaamheid tegen vlooien start onmiddellijk na het aanbrengen van de halsband. Weert teken af en doodt ze voordat ze zich kunnen vasthechten. Helpt indirect om het risico van overdracht van ziekten door teken te verminderen. Kan ook gebruikt worden als deel van een behandelingstrategie tegen Vlooien-allergiedermatitis (VAD).

De preventie van besmettingen met nieuwe teken start binnen de twee dagen na het aanbrengen van de halsband. Het wordt aanbevolen om teken die al op de kat zitten op het tijdstip van aanbrengen, te verwijderen.

Indicatie

  • Doodt vlooien en beschermt tot 8 maanden tegen nieuwe vlooien
  • Doodt teken en beschermt tot 8 maanden tegen nieuwe teken
  • Beschermt tot 8 maanden tegen de ontwikkeling van vlooienlarven in de omgeving van je kat
  • Geschikt voor katten met een vlooienallergie

Maat

Lengte: 38 cm

De Seresto halsband voor katten bevat een speciaal veiligheidsmechanisme dat zorgt dat de halsband loskomt of breekt als de kat vast blijft zitten.

Gebruik

Haal de halsband net voor gebruik uit het zakje en rol de halsband uit. Pas de halsband aan rond de nek van je kat en trek hem hierbij niet te strak (twee vingers tussen halsband en nek) aan. Schuif het resterende deel van de halsband door de lus en knip dit stuk op 2 cm af na.

De halsband is ontworpen om gevaar voor verstikking/verwurging te voorkomen: mocht je kat vast komen te zitten, dan zal de gesp op tijd loskomen. Er is tevens een breekpunt in de band aangebracht voor extra veiligheid.

  • werkt ook als het dier nat wordt
  • kan omblijven als het dier zwemt

Is het weer tijd om je huisdier te ontvlooien? Vergeet dan ook zeker niet om te ontwormen. Vlooien zijn de gastheren van wormeitjes. Hierdoor kunnen vlooien huisdieren besmetten met wormen.

Ingredienten

Werkzame bestanddelen
1,25 g Imidacloprid, 0,56 g Flumethrine 

Overige bestanddelen
Titandioxide (E 171), Zwart ijzeroxide (E 172), Dibutyladipaat, Propyleenglycoldicaprylocapraat , Geëpoxyleerde soyaboonolie, Stearinezuur, Polyvinylchloride.

 

Bijsluiter
Tip van de dierenarts

 

Bij het aanbrengen van de halsband is het belangrijk de restanten van de plastic verbindingsstukjes te verwijderen aan de binnenzijde van de halsband. Breng de halsband vervolgens aan rond de nek van jouw kat, zonder deze te strak aan te trekken (zorg dat er twee vingers ruimte overblijft tussen nek en halsband). Schuif het overtollige deel van de halsband vervolgens door de lus en knip dit stuk af, op 2 cm na. Na aanbrengen van de halsband zullen de werkzame stoffen zich verspreiden over de rest van het kattenlichaam.

Filmpje: informatie en gebruik van de Serestoband