Vanwege Hemelvaartsdag worden bestellingen later verzonden

Wormbesmetting voorkomen

Onze huisdieren kunnen via wormeieren ziekteverwekkers op ons overdragen, waar wij mensen ziek van kunnen worden. Dit heet een Zoönose. Daarom is het belangrijk je huisdier wormvrij te houden. Kinderen raker eerder met wormen besmet dan volwassenen. Bijvoorbeeld als ze in de zandbak spelen en besmette aarde binnenkrijgen. Uit onderzoek in Utrecht is gebleken dat 25% van de parken en 59% van de openbare zandbakken met deze wormeieren besmet zijn.

Voorkom besmetting met de volgende tips:

Persoonlijke hygiëne

Was je handen met water en zeep na het aaien, voeden, knuffelen of ander contact met dieren, hun slaapplek of uitwerpselen. Gebruik tuinhandschoenen als je in de tuin werkt en was nadien goed je handen.

Omgeving

Ruim dagelijks de poep van je hond op en neem ook bij wandelingen steeds een hondenpoepzakje mee.
Verschoon de kattenbak regelmatig en gooi de uitwerpselen in een afvalbak.

Controle

Controleer de ontlasting regelmatig op wormen. Bij twijfel raadpleeg je dierenarts. Was groente en fruit altijd goed voordat je het gebruikt.

Kinderen

Laat kinderen hun handen wassen na het buitenspelen en voor het eten. Houd hun nagels kort. Dek de zandbak af als de kinderen er niet in spelen. Je voorkomt dat katten de zandbak als kattenbak beschouwen en daarmee besmetting veroorzaken.

Voorkom vlooien bij je huisdier

Vlooien kunnen lintwormen overdragen. Heeft je huisdier last van vlooien, behandel dan ook tegen wormen. Vermijd contact met loslopende honden, katten en vossen.

Bij verdere vragen zijn wij elke werkdag te bereiken via de chat of via info@dierenapotheek.nl.

Delen
Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 1896 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 49,50

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons dagelijks mailen, chatten of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.