Wormbesmetting voorkomen

Wormen zijn een vervelende parasiet waar je liever geen last van hebt. Van de ene worm merken je maatje en jij helemaal niks, van andere wormen kun je ernstige gezondheidsproblemen oplopen en dat voorkom je natuurlijk liever! Omdat voorkomen beter is als genezen hebben wij een aantal tips klaargezet.

Voorkom besmetting met de volgende tips:

Persoonlijke hygiëne

Was je handen met water en zeep na het aaien, voeden, knuffelen of ander contact met dieren, hun slaapplek of uitwerpselen. Gebruik tuinhandschoenen als je in de tuin werkt en was nadien goed je handen.

Omgeving

Ruim dagelijks de poep van je hond op en neem ook bij wandelingen steeds een hondenpoepzakje mee.
Verschoon de kattenbak regelmatig en gooi de uitwerpselen in een afvalbak.

Controle

Controleer de ontlasting regelmatig op wormen. Bij twijfel raadpleeg je dierenarts. Was groente en fruit altijd goed voordat je het gebruikt.

Kinderen

Laat kinderen hun handen wassen na het buitenspelen en voor het eten. Houd hun nagels kort. Dek de zandbak af als de kinderen er niet in spelen. Je voorkomt dat katten de zandbak als kattenbak beschouwen en daarmee besmetting veroorzaken.

Voorkom vlooien bij je huisdier

Vlooien zijn een gastheer voor lintwormen het voorkomen van een vlooienplaag verkleint ook de kans op wormen. Een vlooienplaag kan worden voorkomen door het gebruik van speciale pipetten en halsbanden tegen vlooien en regelmatig stofzuigen. Zo blijven er geen eitjes in huis liggen die op een later moment op je huisdier terecht kunnen komen.

Verwante artikelen:

Ontworming van volwassen honden en katten

Ontwormen op maat

Top 5 tegen vlooien en teken

Voor vragen zijn wij elke werkdag telefonisch te bereiken of via [email protected].

Delen
Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2279 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.