PUUR Derma

Merk: PUUR

PUUR Derma

Merk: PUUR

Ter ondersteuning van kriebelige en gevoelige huid.

19,50

Levertijd:

Bij aankoop van dit product ontvang je 19 Buddycoins!

Op voorraad

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2276 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €59,95

Onze standaard verzendkosten zijn €5,95

Product informatie

Puur Derma is een aanvullend diervoeder voor honden en katten met een gevoelige huid. Bij kriebels, bij verergering door warmte of in warme perioden. Daarnaast zorgt het voor de afvoer van afvalstoffen.

Eigenschappen

  • Verdrijft afvalstoffen;
  • Bevordert herstel van de huid, bloed reinigend;
  • Stimuleert lever- en nierfunctie;
  • Vermindert roodheid van de huid;
  • Kan worden gebruikt bij voedselovergevoeligheid;
  • Geeft verkoeling en verlichting.
Jeuk heeft vaak verschillende oorzaken, zoals parasieten (vlooien, luizen, etc.), voeding, stress, vachtproblemen. Het is daarom verstandig om ook de oorzaak van de huidproblemen te nemen in overleg met je eigen dierenarts.
Gebruik en dosering

Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies. Als je huisdier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven. Accepteert je kat de druppels niet, doe de druppels op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. Geef het daarna verdund met wat water of melk met een spuitje rechtstreeks in de bek. Ook kunnen de druppels worden aangebracht op de bovenkant van het pootje, controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt.

De behandelingsduur kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product. Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking.

1 – 4 x daags (1 ml = 20 druppels)

  • Hond: 10 – 15 druppels
  • Kat: 5 – 10 druppels
  • Paard: 20 – 30 druppels

Wanneer het lastig is om PUUR Derma meerdere malen per dag toe te dienen, dan volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van je huisdier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering worden gegeven. Verlaag de dosering bij verbetering geleidelijk tot een zo mogelijke dosering.

Samenstelling

Grote klis, boekweit, moerasrozemarijn, echte guldenroede, brandnetel, alcohol 45%.

Inhoud

50 ml

Tip van de dierenarts

Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit houdt in dat je reageert op het product. Bij tussentijdse toename de inspanning halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.

Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.

Relevante items

Jeuk bij je huisdier
Oorzaken van jeuk
Je huisdier wassen in 8 stappen
Voedselallergie (huid)
Nat eczeem bij je hond
Hotspot behandelen