Vanwege Hemelvaartsdag worden bestellingen later verzonden

Je huisdier wassen in 8 stappen

Stap 1

Stap 2

Voor het wassen borstel je grondig de vacht en je haalt alvast de klitten weg. Na het wassen is dit namelijk veel moeilijker.

Stap 3

Gebruik een speciale shampoo voor huisdieren. Dieren hebben een andere zuurgraad dan mensen. Neem bijvoorbeeld:

Maxani honing complex shampoo of Sebocalm, een milde shampoo die lichte huidproblemen bij huisdieren voorkomt.

Voor honden helpt Etiderm shampoo bij lichte huidinfecties. Hiervoor kun je ook Pyoderm shampoo gebruiken.
Voor de kat is er Allermyl shampoo.

Heeft je huisdier ernstige huidproblemen, dan is Maxani Rescue shampoo of Sebolytic shampoo een goede oplossing.

Stap 4

Zorg dat er een handdoek klaarligt om je dier mee af te drogen. Sluit de deur van de badkamer, zodat je dier niet kan ontsnappen. Bereid je erop voor dat je zelf ook nat kunt worden, dus trek iets aan dat vuil mag worden.

Stap 5

Je kat kun je het makkelijkst in een wastafel wassen. Leg een handdoekje in de wastafel, zodat de kat grip heeft. Wassen kun je het beste doen nadat je kat heeft gegeten, zodat hij wat rustiger is. Houd je kat stevig vast, want zodra de grip verslapt, gaat hij ervandoor. Voor je hond kun je de badkuip gebruiken. Gebruik altijd een douchematje, om uitglijden te voorkomen.

Wanneer je je huisdier in bad of in de gootsteen zet, is het van belang dat de stop er niet in zit. Als er water in het bad komt te staan verdunt dit de shampoo, waardoor de werking wordt verminderd.

Stap 6

Masseer de shampoo in de vacht van je huisdier. Masseer de shampoo van achter naar voor in de vacht van je huisdier. Let hierbij goed op dat je de ogen en neus vermijd.

Stap 7

Spoel de vacht daarna goed uit met lauwwarm water tot het water helder wordt en herhaal de behandeling. Laat de tweede keer de shampoo 10 minuten intrekken. De tijd gaat in na het inmasseren. Dit is erg belangrijk voor het inwerken van de werkzame bestanddelen. Gebruik een timer om de tijd te bepalen. Spoel de shampoo weer uit tot het water helder wordt. Laat geen zeepresten zitten, want dit kan erge jeuk veroorzaken.

Stap 8

Laat je huisdier zich uitschudden en dep je dier daarna met een handdoek goed droog. Je hond drogen met een föhn wordt sterk ontraden, omdat deze de huid uitdroogt. Houd je huisdier in elk geval binnen tot hij helemaal droog is.

Lukt het je echt niet om je huisdier nat te wassen, dan is er Dermoscent Essential mousse voor katten en de Dermoscent Essential mousse voor honden. Deze 100% natuurlijke mousse reinigt zonder water, verzorgt de huid, bestrijdt ongewenste geuren en is makkelijk in gebruik.

Bij verdere vragen zijn wij elke werkdag te bereiken via de chat of via [email protected].

Delen
Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9/10 uit 2128 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf € 59,95

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met dierenarts Martin Hovius. We delen onze kennis en ervaring met liefde.