Groene Os Glucosamine Complex – Hond/Kat
Groene Os Glucosamine Complex - Hond/Kat

Merk: Groene Os

Aanvullend op de natuurlijke aanmaak van glucosamine bij uw hond of kat. Inhoud 250 gram.

43,63

Levertijd:

Bij aankoop van dit product ontvang je 43 Buddycoins! Meer informatie

Op voorraad

Waarom Dierenapotheek.nl

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 1811 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Dagelijkse verzending (ma t/m vr)

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €49,50

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €49,50

Onze standaard verzendkosten zijn €3,95

Product informatie

Groene Os Glucosamine Complex voor honden en katten is een aanvullend diervoeder dat bestaat uit diverse mineralen en vitaminen. Deze dragen bij aan de opbouw van het kraakbeen en het behoud van gezond kraakbeen, wat op zijn beurt weer bij kan dragen aan een verbeterde conditie van gewrichten.Het Glucosamine Complex poeder wordt gebruikt ter ondersteuning van het bewegingsapparaat van zowel honden als katten. Het ondersteunt de gewrichten, het kraakbeen, bindweefsel, de spieren, pezen en banden.De belangrijkste eigenschap van Groene Os Glucosamine Complex is dat het product in staat is om proteoglycanen aan te maken. Proteoglycanen vormen samen met water de belangrijkste onderdelen van de gewrichtsvloeistof. Ongemak dat ontstaat door een tekort aan gewrichtsvloeistof kan hierdoor dan ook sterk afnemen. Het bewegen op zich kan gemakkelijker worden en door toegenomen beweging kan de stofwisseling in de gewrichten weer toenemen.

Glycosaminoglycanen vormen de basisstructuur van het kraakbeen; deze worden onder andere gevormd door glucosamine en chondroïtine. Chondroïtine draagt tevens bij aan een verhoging van het hyaluronzuur gehalte. Dit zuur werkt als smeermiddel in de gewrichten. MSM is de leverancier van de belangrijkste zwavelverbindingen, welke nodig zijn voor de aanmaak van collageen en keratine en de (weder) opbouw van het kraakbeen. Ascorbinezuur (Vitamine C) is onmisbaar voor de aanmaak van bindweefsel en kraakbeen en remt de afbraak van glycosaminoglycanen. Calcium- en Magnesiumcitraten zijn licht verteerbaar en derhalve goed inzetbaar om als bouwstenen voor de botten en gewrichten te fungeren. Het bindweefsel maakt bij zijn opbouw ook gebruik van calcium- en magnesiumcitraat. Magnesium draagt bij aan een goede spierontspanning.

Gebruik

Tenzij de dierenarts of therapeut anders voorschrijft, starten met 1 maatschep per dag. Bij verbetering rustig afbouwen naar de onderhoudsdosering:

Honden en katten < 10 kg: 1 x maal daags een kwart maatschep (2,25 gram)

Honden > 10 kg: 1 x maal daags een halve maatschep ( 4,50 gram)

Honden > 25 kg: 1 maal daags 1 maatschep (circa 9 gram)

Het poeder of het (kracht)voer bevochtigen om te zorgen dat het poeder niet uit de voerbak geblazen wordt.

Voor paarden en pony’s is er een grotere verpakking

Samenstelling

Calciumcitraat, Magnesiumcitraat, Glucosamine KCL sulfaat, Chondroïtinesulfaat (90%), Ascorbinezuur, Methylsulfonylmethaan.

Inhoud

250 gram