Filteren
Merk
Gebruiksvorm
Aandoening
Diersoort
Productsoort

Je paard met shampoo wassen

Wanneer je paard erg vies is, of wanneer het behoorlijk warm is buiten en hij of zij veel zweet, wil je je paard natuurlijk graag even lekker wassen. Alleen borstelen is dan in veel gevallen niet meer voldoende. Wanneer zweet of vuil opdroogt, kan dit namelijk gaan zorgen voor irritaties of schuurplekken. Daarom is het beter om je paard af te spoelen, dan het zweet op te laten drogen en eruit te poetsen.

Afspoelen met alleen water tast de natuurlijke beschermlaag van de vacht niet aan. Dit mag je dan ook gerust dagelijks doen. Het wassen met een speciale paardenshampoo kun je beter niet te vaak doen. Het maakt de vacht van je paard weliswaar goed schoon, maar het zorgt er ook voor dat de vacht dof wordt. Door het wassen met een shampoo worden de natuurlijke oliën van de huid in de meeste gevallen namelijk uit de vacht gewassen.

Naast een mooie glanzende vacht, zorgt dit natuurlijke vetlaagje er ook voor dat je paard wordt beschermd tegen kou en regen. Bovendien geeft het een persoonlijke geur af. De geur van het paard is belangrijk in zijn sociale leven als kuddedier.

Was je paard dus alleen met shampoo als het echt noodzakelijk is en kies altijd voor een milde variant. Gebruik nooit shampoo die voor mensen is bedoeld, maar altijd een speciale paardenshampoo. Voorbeelden van goede en milde shampoos voor paarden zijn: Grand National Kleurshampoo en Rapide Shampoo.

Crèmes en zalven voor paarden

Net als mensen, kunnen ook paarden baat hebben bij fijne crèmes en zalfjes. Met name de benen en kootholtes van het paard kunnen snel ruw worden en geïrriteerd raken. Vooral tijdens de lente en herfst kunnen er door modder en nattigheid kloven ontstaan. Om kloven, korsten, roodheid en blaasjes in de kootholte te behandelen, kun je Sensi Horse Cream gebruiken.

Bij mok of een ruwe of schrale huid in de kootholten of op het pijpbeen van een paard is Grand National Mokzalf zeer geschikt. Heeft je paard last van littekens ten gevolge van verbranding, een operatie of verwonding? Gebruik dan Phytonics Scar Cream. Deze crème vervaagt en verzacht littekens en zorgt voor een soepele huid. Bovendien draagt het bij aan een natuurlijk herstel van het litteken.

Paardensupplementen voor een gezonde huid en vacht

Het verzorgen van de huid en vacht van je paard hoeft niet alleen van buitenaf te gebeuren. Door middel van supplementen wordt de huid en vacht van binnenuit gevoed. Biotine is een populair en veilig voedingssupplement voor paarden en pony’s. Dit supplement zorgt voor gezonde hoeven en een gezonde vacht en is daarnaast effectief bij een slechte kwaliteit van het hoorn, gebarsten hoeven, droge brokkelhoeven, zachte hoeven of een afwijkende hoefvorm. Goede biotine-supplementen zijn Audevard Hoof Biotine en NAF Biotin Plus.

Ook de producten van PUUR, zoals PUUR Sulphur, PUUR Veg Omega en PUUR Apis, helpen bij de verzorging van huid en vacht van binnenuit.

Meer informatie over de verzorging van huid en vacht bij je paard

Wil je meer weten over het verharen van paarden? Lees dan het artikel Verharen bij paarden in onze kennisbank.

Ons assortiment voor huid- en vachtverzorging bij je paard is met zorg samengesteld door ervaren dierenartsen, paraveterinairen en een farmaceutisch expert. Kun je een product niet vinden, ontbreekt het in de webshop of heb je een vraag over een bepaald geneesmiddel? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Heb je vragen?

Neem dan contact op met ons team van dierenartsen en paraveterinairen.

Advies van een dierenarts nodig?

Je kunt ons op werkdagen mailen of bellen met vragen voor jouw maatje. Via deze kanalen sta je in rechtstreeks contact met een van onze specialisten. We delen onze kennis en ervaring met liefde.

Klantbeoordeling: 9,1/10 uit 2276 beoordelingen

Deskundigheid van een dierenarts

Veilig en betrouwbaar bestellen

Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €59,95

Onze standaard verzendkosten zijn €5,95